Landelijke vloeren

Een landelijke stijl in huis is een vertaling van leven op het platteland. Elementen en accessoires die u ook op een boerderij tegen kunt komen, geven die landelijke sfeer. In Nederland is die landelijke stijl heel geliefd, omdat het ons gelijk een gevoel van thuiskomen en geborgenheid geeft. De vloer levert hier een belangrijke bijdrage aan.

Welke materialen kunt u kiezen om een landelijke vloer te krijgen?

Robuuste materialen, zoals hout of natuursteen, geven woningen een landelijke uitstraling. De natuur, het buitenleven wordt zo in de woning doorgetrokken. Voorbeelden van landelijke vloeren zijn:

  • Robuuste vloeren: Vloeren die wat ruiger zijn en wat robuuster zijn qua formaat passen in een landelijke inrichting. Vloerplanken, tegels of hout mag best grof, groot en ruw bewerkt zijn. Samen met landelijke meubels komt met een robuuste vloer de landelijke stijl echt naar voren.  

  • Witte houten vloeren: Wit is echt een klassieke kleur in een landelijk interieur en veel hout ook. Die twee zijn ook te combineren, zodat de basis van uw woning gelijk al een hele landelijke sfeer creëert.

  • Plavuizen- of tegelvloer: Plavuizen zijn groot, waardoor ze gelijk een stoer karakter geven aan de woning en geschikt zijn om volledig te matchen met landelijke elementen in de rest van het interieur. Bij Paul Roescher zijn er ook Giga&XXL-tegels te bestellen, die zeer geschikt zijn voor een landelijke vloer.  

Wat voor kleuren heeft een landelijke vloer?

Klassiek landelijk is een afwisseling van donker hout en veel wit. Nog steeds een chique keuze, maar tegenwoordig ligt de kleurenstaal niet meer zo vast. Wat wel vastligt is dat de kleurtinten altijd harmonisch of rustig zijn, want kleuren van een landelijk interieur bevatten hoofdzakelijk aardetinten of zijn naturel. Voor landelijke vloeren komt u dan uit op tinten als: grijs, donker- en lichtbruin (hout), terra, wit.

Hoe maakt u uw huis volledig af in landelijke stijl?

Meubels met een nostalgische, romantische of natuurlijke uitstraling passen het beste bij een landelijke stijl. Kijk eens naar ons aanbod landelijke keukens en landelijke badkamers en combineer dit met een landelijke vloer! Als dat allemaal in landelijke stijl is, dan maakt u uw woning af door de juiste accessoires. Voorbeelden van stijlvolle landelijke accessoires zijn: 

  • Spreien of kussens, het liefst ook in een neutrale effen kleur en groot. Accenten kunnen gemaakt worden met kussens in de kleuren ivoor, grijs, ijsblauw of groen.

  • Spiegels

  • Keramiek

  • Fotolijsten, geef een landelijk interieur een persoonlijke touch door uw eigen foto’s in te lijsten en op te hangen. Dit geeft gelijk het gevoel van thuis en geborgenheid.

  • Manden, liefst van riet of andere natuurlijke materialen.  

Wat kost een landelijke vloer?

Voor een landelijke vloer zit u prijstechnisch bij Paul Roescher goed. Het assortiment landelijke vloeren is ontzettend groot, want bij de showrooms in Rijssen of in Apeldoorn is er een hele afdeling ingericht puur om alle keuzes gelijk aan u te kunnen tonen. Wat bij uw woning past en waar u op uitkomt kunt u dan ook het beste ontdekken als u langskomt en in gesprek gaat met onze vloerspecialisten. Ze helpen u graag verder om de juiste landelijke vloer te vinden!

 

Maak een afspraak  

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht