Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen Paul RoescherZo uniek als het winkelconcept van Paul Roescher is, zo uniek is ook het bedrijf. Paul Roescher durft te experimenteren, maar blijft ook trouw aan haar principes. We hebben een geheel eigen kijk op hoe een woonwinkel zou moeten zijn. Maar óók een geheel eigen kijk op duurzaamheid!

Voor Paul Roescher is 'duurzaam en verantwoord ondernemen' (DVO) een onlosmakelijk deel van ondernemen. We zien het als onze verantwoordelijkheid om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame leefomgeving en de impact van ons ondernemen op het milieu zoveel mogelijk te beperken.

Met ons duurzaam en verantwoord ondernemen maken we gebruik van de speerpunten waarmee we de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden.

Enkele concrete speerpunten zijn:

Laadpalen elektrische voertuigen

Beide fillialen beschikken per medio juni 2021 over meerdere laadpalen voor uw elektrische fiets en auto. Van zonne-energie wordt iedereen blij,  u ook, want dit houdt de prijzen lekker laag. Lees er alles over in onze blog.

Zonnepanelen

De daken van onze beide showrooms in Apeldoorn en Rijssen zijn in 2020 voorzien van enkele duizenden zonnepanelen. Hiermee zijn wij niet alleen helemaal bij de tijd, wij kunnen een concreet steentje bijdragen aan een schonere en energiezuinigere wereld. De kosten die wij met de opvang van zonne-energie besparen, helpen weer om ons motto waar te maken: de beste woonartikelen tegen de laagste prijs.

Afvalscheiding Paul RoescherMilieubewust afvalbeleid:

Al het afval van Paul Roescher wordt gescheiden tussen papier, hout, metaal, kunststof en overig afval. Zo mogelijk worden afvalstukken hergebruikt en de op deze wijze krijgen de meeste afvalstoffen een tweede leven in een ander product of dienst.

Wagenpark:

Voor het wagenpark kiest Paul Roescher het liefst voor groengas dat niet alleen in de A-label klasse valt, maar ook de minste CO2 uitstoot kent. Per 2012 zet de afdeling wagenparkbeheer sterk in op alternatieve brandstoffen waarbij de nieuwe groengas het hoogste scoort. Hierbij wordt gas uit mest gewonnen en vervolgens per pijpleiding naar de tankstations getransporteerd. Een enorm voordeel wat ook een hoop tankauto’s van de weg houdt.

Uit de pers:

Uit de Nieuwsbrief van Sanderman: "Bij Paul Roescher is men duurzaam bezig met de verkoop van energiezuinige apparaten in hun keukens en aanverwante artikelen. Ook wordt er op gelet om zo weinig mogelijk verpakkingsmaterialen te gebruiken en wordt afval gescheiden in herbruikbare stoffen en restafval. Tot slot denkt men bij Paul Roescher ook aan de verbetering van de luchtkwaliteit door het rijden op groengas."

Zuinige verlichting:

De door Paul Roescher toegepaste LED verlichting toont niet alleen het vooruitstrevende karakter. Het geeft ook aan dat er sterk gelet wordt op verbruik van energie. Door voor ons te kiezen als uw leverancier bespaart u niet alleen op uw portemonnee, u spaart tevens het milieu.

Verpakkingen:

toiletpot Paul RoescherVerpakking wordt in het dagelijks leven vooral toegepast om producten onbeschadigd van A naar B te vervoeren. Door testen te doen in de logistiek en transport van producten kwamen onze statistici tot de opvallende conclusie dat bij diverse producten er een hoger percentage onbeschadigd overkwam bij de onverpakte producten dan bij de producten die verpakt waren. Een bekend voorbeeld is een nieuw toilet, waar deze testen zeer hoge percentageverschillen lieten zien. Onverpakte items komen daar vaker onbeschadigd aan dan een toilet in een doos. Deze testen hebben er toe geleid dat lang niet voor alle producten dure en milieubelastende verpakking toegepast hoeft te worden.

Vooruitgang in zuinige apparatuur begint bij Paul Roescher!

Wij zijn ons bewust van de gevolgen voor omgeving en milieu. De grootste bijdrage die Paul Roescher kan leveren is het aanbieden van zuinige apparatuur. Samen met onder andere de topmerken AEG en Kuppersbusch wordt er gewerkt aan hoogstandjes in zuinige huishoudelijke apparaten. Een vaatwasser die op standby stand slechts 1 watt verbruik kent, Een vaatwasser op warmtepomp of een koelkast die meer dan 25% zuiniger is dan uw huidige exemplaar? Vooruitgang in zuinige apparatuur begint bij Paul Roescher!

Bespaar het milieu 22.000 km WC papier!

Dagelijks wordt er in Nederland 22.000 km toiletpapier door het riool gespoeld! Wilt u daar ook een einde aan maken en bovendien kiezen voor meer hygiëne? Laat u dan informeren over de aanschaf van de Roescher douchetoilet. Dit toilet reinigt met water en daarna zorgt de föhn voor een droog en goed resultaat.

Apparaten-abonnement

Abonneren op keukenapparaten is beter voor het millieu. In een notendop: fabrikanten worden enthousiast gemaakt om apparaten te maken met een langere levensduur. Onderdelen worden her gebruikt en komen dus niet in het milieu terecht.

Download brochure apparaat-abonnement (PDF) >

 

maak een afspraak >   bezoek onze showroom >