figure

Wat kost een keuken?

Wat kost een keuken eigenlijk? Het kostenplaatje van een nieuwe keuken is afhankelijk van verschillende factoren. Een keuken kunt u immers zo duur maken als u zelf wilt. Gemiddeld kost een keuken tussen de €7.500 en €15.000, echter kan de prijs uiteenlopen van ongeveer €1.500 tot €25.000.

Bekijk direct ons assortiment keukens

Hoe wordt de prijs van een keuken opgebouwd?

Een keuken moet volledig passen bij uw huisstijl, wensen en behoeftes. De één vindt het belangrijk dat een keuken geheel op maat is gemaakt met de mooiste en beste materialen en de ander heeft juist te maken met een budget. De kosten van een keuken zijn op te splitsen in drie niveaus:

  • Keukenkasten:

De keukenkasten beslaan gemiddeld 40% van de totale kosten van uw keuken. De keukenkasten bepalen voor een groot deel de uitstraling en de stijl van uw keuken. Kiest u bijvoorbeeld voor een volledige greeploze keuken?

  • Apparatuur:

Als we kijken naar apparatuur gaat daar ook ongeveer 40% van de totale kosten van een keuken naartoe. Vanzelfsprekend heeft u hier keus uit een breed assortiment keukenapparatuur. Dit gaat van de nieuwste technologieën, zoals een Quooker tot een fornuis van Stoves.

  • Werkblad:

In het keukenblad gaat vaak 20% van de totale keuken kosten. Voor elke wens of behoefte is wel een mooi werkblad te vinden. Of het nu om natuursteen of om een kunststof keukenblad gaat.

Wat kost een keuken?

Kosten montage

Tot slot heeft u ook te maken met montage kosten. Vaak moet er bij het monteren van een nieuwe keuken opnieuw betegeld worden of nieuw appartuur worden aangesloten. Het ontwerp van uw nieuwe keuken is bepalend voor de prijs van de montage. Er is een vuistregel die u in gedachten kunt houden bij het opstellen van uw budget. De montage van een keuken kost ongeveer net zo veel als de keuken zelf. Zo weet u wel zeker dat uw keuken goed is gemonteerd en aangesloten.

Wilt u kosten besparen voor een keuken?

Een goedkope keuken hoeft zeker niet van slechte kwaliteit te zijn. Bij een duurdere keuken wordt vaak gekozen voor duurdere materialen of extra opties. Een stenen blad is duurder dan bijvoorbeeld een kunststof blad. Echter is kunststof sterk en duurzaam zonder dat u daar te veel voor betaald. Ook wordt een keuken duurder wanneer het een merk heeft of als u extra opties wilt, zoals een kookeiland of duurder apparatuur.

  • Ga voor een keuken zonder merk:

Als u geld wilt besparen op een keuken raden we u altijd aan om voor een keuken van het huismerk te gaan. Een merk keuken is duurder, omdat deze vaak extra details of duurder materiaal en apparatuur heeft. Natuurlijk is het wel zo dat u met een merkkeuken van een gerenommeerd bedrijf extra kwaliteit koopt.

  • Kies voor duurzame materialen:

Er zijn genoeg materialen die zowel goedkoop als duurzaam zijn. Neem als voorbeeld een kunststof keukenblad. Deze zijn goedkoper dan een stenenblad en van uitstekende kwaliteit.

  • Kies betrouwbare apparatuur:

Keukenapparatuur hoeft niet duur te zijn om goed te werken. U hoeft daarom niet de duurste keukenapparatuur aan te schaffen om er zeker van te zijn dat het van goede kwaliteit is. Vaak maken extra opties apparatuur duurder. Zorg er wel voor dat u betrouwbare apparatuur aanschaft die lang meegaat en energiebesparend zijn. Zo bespaart u kosten op de langere termijn.

Voor iedere prijsklasse is daarom wel een keuken te vinden die over een uitstekende kwaliteit beschikt.

Wat kost een keuken

In welke prijsklassen verkopen wij onze keukens?

Bij Paul Roescher maakt het niet uit voor welk budget u een keuken zoekt, u slaagt altijd! Ons assortiment keukens zijn ingedeeld in drie prijsklassen:

  • Trendline keukens: Een droomkeuken voor een budget prijs. (€1.500 t/m 5.500)
  • Topkwaliteit keukens: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. (€5.500 t/m €12.500)
  • SupreMatie keukens: Top Design keukens van A-merken (€12.500 t/m €20.000+)

Bekijk onze online keukenshowroom

Over Paul Roescher

Wij van Paul Roescher zijn dé totaalleverancier op het gebied van keukens. Wij streven ernaar om altijd de beste kwaliteit te leveren tegen de laagste prijs. Of u nu zoekt naar de meest luxe keuken of naar een budgetkeuken. Bij Paul Roescher bent u aan het goede adres. In onze Megastores in Rijssen en Apeldoorn bent u van harte welkom om uw droomkeuken uit te zoeken of juist inspiratie op te doen. maak een afspraak >   bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

78% beveelt Paul Roescher aan!

"Voor de keuze van het bedrijf zijn we na onderzoek naar alle tevredenheid bij Paul Roescher geslaagd.”

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit