Keukens voor mindervaliden

Ieder mens is anders en geen handicap is hetzelfde. Er is daarom ook geen kant-en-klare keuken voor mindervaliden. Een keuken kan op allerlei manieren worden aangepast. Een verlaagd werkblad of een speciale kraan behoren tot de mogelijkheden, net alse een uittrekbare snijplank en een ondiepe spoelbak. Daarnaast zijn er ook in hoogte verstelbare keukenbladen. Zo kunt u het werkblad aanpassen per situatie. Paul Roescher maakt keukens betaalbaar voor iedereen. Wij zijn geen dure speciaalzaak, ook niet voor aangepaste keukens.

Voorbeeld aangepaste keuken Rijssen >


Aangepaste keuken

Wij weten uw keuken of badkamer aan te passen aan uw wensen, zodat mensen met een lichamelijke of visuele beperking kunnen genieten van de eigentijdse mogelijkheden. Bij Paul Roescher kunt u uit alle genoemde stijlen kiezen die elders op onze site staan en toch de gekozen keuken aanpassen met de variabele systemen. Zo krijgt u toch een mooie keuken, die ook nog eens hoog-laag kan.

Wij bieden praktische systemen, waarbij het werkblad en/of de bovenkasten automatisch in hoogte verstelbaar zijn. Sinds jaar en dag gebruikt Paul Roescher hiervoor de betrouwbare en robuuste systemen van het Deense merk ROPOX. Scandinavische topkwaliteit dus. In veel gevallen draagt de gemeente bij aan vergoedingen voor rolstoelkeukens; wij hebben daardoor ook een goede verstandhouding met overheidsinstanties. U kunt hiervoor terecht bij de balie van de WMO van uw gemeente. Klik voor meer informatie over de WMO op onderstaande button:

WMO >

Onderrijdbare keukens

Een van de meest voorkomende aanpassingen voor mindervaliden is de onderrijdbare keuken. Deze aanpassing is speciaal bedoeld voor mindervaliden die in een rolstoel zitten. Een kraan of kookplaat is in een rolstoel vaak een drama om bij te komen. Dankzij deze onderrijdbare keukens kan de mindervalide zijn benen kwijt onder het aanrecht, waardoor hij zijn armen minder ver hoeft te strekken. Zo wordt ook de kans op vallen flink verminderd. Dankzij deze innovaties kunnen mindervaliden hun maaltijden zelfstandig bereiden en hun handen wassen zonder hulp. 

Uiteraard wordt de keuken in dit geval in opslagruimte beperkt. Een onderrijdbare keuken heeft namelijk geen keukenkastjes. Kastjes boven het aanrecht zijn ook moeilijk te bereiken voor een mindervalide. Om die reden kunnen bovenkasten in hoogte verstelbaar worden gemaakt en wordt er gebruik gemaakt van enkele lades onder het aanrechtblad. De variaties zijn oneindig. Ervaar het zelf in onze showroom of neem contact op met één van onze medewerkers. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Ergonomie en handbediening

In de showroom van Paul Roescher Rijssen vindt u een keuken met een in hoogte verstelbaar spoel- en kookgedeelte. De apparaten zijn op hoogte gebracht. Aan alles wordt gedacht om u het leven zo makkelijk mogelijk te maken. Zelfs speciale kranen zijn beschikbaar. Dit zijn kranen met een lange hendel, zodat ze goed bereikbaar zijn vanuit de rolstoel.

Comfort en elektrische bediening

Het werkbad wordt bij deze keuken op hoogte gebracht via elektrische bediening. De bovenkasten zijn op hoogte aangepast en de vaatwasser is te vullen vanaf de stoel. De toegepaste systemen voldoen aan de gestelde veiligheidsnormen.

Stijl en smaak

Paul Roescher is er in geslaagd om aangepaste keukens te maken die geheel op uw smaak en wens zijn afgestemd. Waar anderen vervallen in standaard keukens die gebruikt worden in instellingen, is het bij Paul Roescher mogelijk geheel naar uw eigen stijl uw keuken in te richten. En u weet het: bij Paul Roescher bent u goedkoper uit dan waar ook.

Een betaalbare keuze!

Paul Roescher is géén dure speciaalzaak. De meubelen en andere onderdelen worden met 'de grote bulk' meebesteld, zodat u profiteert van de lage prijs. Daarbij komen alleen de kosten voor de aanpassingen. Zo bent u bij Paul Roescher aan het juiste en goedkoopste adres voor uw aangepaste keuken! Ook aangepaste keukens zijn betaalbaar bij Paul Roescher! Omdat u wellicht in een rolstoel zit betekent niet dat u daarvoor op de blaren hoeft te zitten. Maak een afspraak met één van onze keukenadviseurs om alle mogelijkheden door te spreken.


Maak een afspraak >      Bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"De bestellingen en de afleveringen zijn met de precisie van een Zwitsers uurwerk uitgevoerd."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit