figure

Keukens voor mindervaliden: hoe ziet dat eruit?

Ieder mens is anders en geen handicap is hetzelfde. Er is daarom ook geen kant-en-klare keuken voor mindervaliden. Een keuken kan op allerlei manieren worden aangepast. Een verlaagd werkblad of een speciale kraan behoren tot de mogelijkheden. Maar ook een uittrekbare snijplank en een ondiepe spoelbak komen vaak voor. Daarnaast zijn er ook verstelbare keukenbladen. Zo kun je het werkblad aanpassen per situatie. Paul Roescher maakt keukens betaalbaar voor iedereen. Wij zijn geen dure speciaalzaak, ook niet voor aangepaste keukens.

Onderrijdbare keuken Paul Roescher

Aangepaste keuken

Wij weten de keuken of badkamer aan te passen aan uw wensen, zodat mensen met een lichamelijke of visuele beperking kunnen genieten van de eigentijdse mogelijkheden. Bij Paul Roescher kunt u uit alle genoemde stijlen kiezen die elders op onze site staan en toch de gekozen keuken aan passen met de variabele systemen. Wij bieden praktische systemen waarbij het werkblad en de bovenkasten, automatisch of met de hand, in hoogte verstelbaar zijn. In veel gevallen draagt de gemeente bij aan deze projecten, wij hebben daardoor ook een goede verstandhouding met overheidsinstanties. U kunt hiervoor terecht bij de balie van de WVG van uw gemeente.

Onderrijdbare keukens

Een van de meest voorkomende aanpassingen voor mindervaliden is de onderrijdbare keuken. Deze aanpassing is speciaal bedoeld voor mindervaliden die in een rolstoel zitten. Een kraan of kookplaat is in een rolstoel vaak een drama om bij te komen. Dankzij deze onderrijdbare keukens kan de mindervalide zijn benen kwijt onder het aanrecht, waardoor hij zijn armen minder ver hoeft te strekken. Zo wordt ook de kans op vallen flink verminderd. Dankzij deze innovaties kunnen mindervaliden hun maaltijden zelfstandig bereiden en hun handen wassen zonder hulp. 

Uiteraard wordt de keuken in dit geval in opslagruimte beperkt. Een onderrijdbare keuken heeft namelijk geen keukenkastjes. Kastjes boven het aanrecht zijn ook moeilijk te bereiken voor een mindervalide. Om die reden zijn de bovenkasten in hoogte verstelbaar en wordt er gebruik gemaakt van enkele lades onder het aanrechtblad. De variaties zijn oneindig. Ervaar het zelf in onze showroom of neem contact op met één van onze medewerkers. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Ergonomie en handbediening

In de showroom van Paul Roescher vindt u een keuken met een in hoogte verstelbaar spoel- en kookgedeelte. De apparaten zijn op hoogte gebracht. Aan alles wordt gedacht om u het leven zo makkelijk mogelijk te maken. Zelfs speciale kranen zijn beschikbaar. Dit zijn kranen met een lange hendel, zodat ze bereikbaar zijn vanuit de rolstoel.

Comfort en elektrische bediening

Het werkbad wordt bij deze keuken op hoogte gebracht via elektrische bediening. De bovenkasten zijn op hoogte aangepast en de vaatwasser is te vullen vanaf de stoel. De toegepaste systemen voldoen aan de gestelde veiligheidsnormen.

Stijl en smaak

Paul Roescher is er in geslaagd  om aangepaste keukens te maken die geheel op uw smaak zijn afgestemd. Waar anderen vervallen in standaard keukens die gebruikt worden in instellingen, is het bij Paul Roescher mogelijk geheel naar uw eigen stijl uw keuken in te richten. En u weet het: bij Paul Roescher bent u goedkoper uit dan waar ook!

Een betaalbare keuze!

Paul Roescher is géén dure speciaalzaak. De meubelen en andere onderdelen worden met 'de grote bulk' meebesteld, zodat u profiteert van de lage prijs. Daarbij komen alleen de kosten voor de aanpassingen. Zo bent u bij Paul Roescher aan het juiste en goedkoopste adres voor uw aangepaste keuken! Ook aangepaste keukens zijn betaalbaar bij Paul Roescher! Omdat u wellicht in een rolstoel zit betekent niet dat u daarvoor op de blaren hoeft te zitten. Maak een afspraak met één van onze keukenadviseurs om alle mogelijkheden door te spreken.


Maak een afspraak >      Bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

77% beveelt Paul Roescher aan!

"Wij zijn erg blij met de prachtige keuken en de badkamer. Ze hebben alle tijd voor je, en praktische ideeën. Je voelt je thuis!"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit