Vloerverwarming

Vloerverwarming in combinatie met een PVC-vloer.

VOORWAARDEN

Aan de volgende voorwaarden dient te worden voldaan om succesvol en met behoud van garantie een PVC-vloer op vloerverwarming te installeren:

 1. Bij vloerverwarming, welke wordt verwarmd door water, dienen de leidingen minimaal 30mm onder de cementdekvloer / anhydrietvloer te liggen.
 2. De dekvloer dient voldoende droog te zijn voordat de PVC-vloer wordt geïnstalleerd. Bij een cementdekvloer mag het vochtpercentage niet hoger zijn dan 1,5% en bij een anhydrietvloer mag dit niet hoger zijn dan 0,3%.
  Bij installatie van de PVC-vloer dient de vloer te worden geëgaliseerd, voor het egaliseren moet de dekvloer aan bovenstaande eis voldoen.
 3. De bovenzijde van de cementdekvloer mag nooit warmer worden dan 26° C, is dit wel het geval, zorg er dan voor dat de temperatuur van het leidingwater naar beneden wordt bijgesteld tot het gewenst resultaat is bereikt.
 4. Is er sprake van een systeem met vloerkoeling, dan dient deze te zijn voorzien van een condensbeveiliger.
 5. Wanneer het vloerverwarmingssysteem in de betonnen/ cementdekvloer gevreesd wordt, dan dient dit met een professionele mortel te wordt opgevuld, dit volgens de voorschriften van de leverancier, met als eindafwerking PVC-vloer

VOORBEREIDING

 1. Laat de PVC-vloer minimaal 48 uur in de te leggen ruimte acclimatiseren voordat wordt begonnen met installatie.
 2. Minimaal 24 uur voor het aanbrengen van de egalisatie/vloerbedekking de vloerverwarming uitzetten.
 3. Minimaal 24 uur na het aanbrengen van de egalisatie/vloerbedekking de vloerverwarming inschakelen en de kloktemperatuur opbouwen in stappen van maximaal 1° C per dag.
 4. Zorg dat het vloerverwarmingsysteem driemaal voor het egaliseren op vol vermogen heeft gestaan.

INSTALLATIEVOORWAARDEN

 1. Algemeen
  1. vast verlijmde PVC-vloer
  2. Omgevingstemperatuur dient minimaal 16° C tot maximaal 24°C te zijn.
  3. Ondervloertemperatuur dient minimaal 15° C te zijn.
  4. Relatieve luchtvochtigheid dient maximaal 70% te zijn.
  5. Niet alleen de omgeving dient een minimumtemperatuur te hebben van 16° C, maar ook de vloerbedekking zelf, alsmede de voorstrijk- en lijmproducten.
  6. Bij de meting van het vochtpercentage, vaststellen of de vloer uniform van dikte is – grotere laagdikten hebben een langere droogtijd.
  7. Draag zorg voor optimale droogomstandigheden.
  8. Breng voorstrijkmiddelen aan met een roller, niet met de trekker.
 2. Wanneer de cement dekvloer op zand wordt gestort, dan dient onder de egaline eerst een vochtscherm aangebracht te worden. Een vochtscherm sluit de restvocht en het optrekkende vocht af. Let op! Het restvochtpercentage mag de 4,0% niet overschrijden.

STOOKPROTOCOL

 1. U mag de vloerverwarming 24 uur na het leggen van de PVC-vloer inschakelen.
  1. De eerste dag dat u de vloerverwarming inschakelt dient u een kloktemperatuur van 16° C in te stellen (dit is de temperatuur volgens de klokthermostaat van de ruimte). Na 24 uur mag u de leidingtemperatuur met 1° C verhogen. Herhaal dit elke 24uur tot de gewenste temperatuur is bereikt. Let op de temperatuur van de dekvloer mag aan de bovenzijde niet warmer als 26° C worden.
  2. Voor PVC-vloeren is het beter om temperatuurschommelingen te voorkomen, laat daarom gedurende het stookseizoen de verwarming op een vaste (behaaglijke) temperatuur staan.
 2. Zodra u de vloerverwarming wilt uitschakelen dient u de omgekeerde volgorde van punt 1 te hanteren.

GARANTIE

Als aan de bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, wordt de volledige garantie op het product behouden.

Belangrijk: de bovengenoemde producten mogen niet worden aangebracht op een vloerverwarmingssysteem die voor 1990 zijn geïnstalleerd. Deze systemen zijn niet op temperatuur in te stellen en geven teveel warmte af!

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

95% beveelt Paul Roescher aan!

"Het meest opvallende voor ons is steeds weer de vriendelijkheid en vakkennis van de medewerkers gebleken."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit