Kies voor een Marokkaanse badkamer van Paul Roescher

Met een Marokkaanse badkamer gaat u voor luxe badkamer die u een relaxt gevoel geeft. Creëer mediterraanse sferen in uw badkamer door gebruik te maken van de juiste tegels en waan u in een hammam met de juiste accessoires. Paul Roescher geeft u enkele tips om Marokko in uw badkamer te brengen.

مرحباً بك في المغرب
(Welkom in Marokko)

Tegels van uw Marokkaanse badkamer

Een van de belangrijkste elementen in een Marokkaanse badkamer zijn de tegels. Marokkaanse tegels zorgen voor de mediterraanse sfeer in uw badkamer. Marokkaanse tegels zijn unieke, handgemaakte tegels die voornamelijk als wandtegel gebruikt worden. Het zijn vaak kleurrijke tegels die glanzend of in mat zijn afgewerkt. Marokkaanse tegels worden meestal vierkant besteld, maar uiteraard zijn er ook rechthoekige varianten verkrijgbaar. De meest gebruikte formaten van Marokkaanse tegels zijn 5*5 cm of 10*10 cm. Door het kleinere formaat geven de tegeltjes een gezellige en romantische sfeer aan Marokkaanse badkamer.

Marokkaanse badkamer

Een van de bekendste Marokkaanse tegels is de Zelliges. Dit zijn tegeltjes van 10*10 cm die vaak handgemaakt zijn met een effen geglazuurde kleur. Vaak zijn dit tegels van keramiek. Een opvallend detail aan de Zelliges is dat ze vaak geplaatst worden zónder voeg. Dit geeft het oppervlak, waar de tegel op geplaatst is, een speelse en robuuste uitstraling. Echter, in een Marokkaanse badkamer is het vanuit hygiënisch oogpunt aan te raden om de Zelliges mét voeg te plaatsen.

Andere Marokkaanse tegels zijn de Bejmat en de Platta. Dit zijn vaak rechthoekige tegels die een stuk groter zijn ten opzichte van de Zelliges. Hierdoor zijn de Bejmat en Platta tegels beter geschikt als vloertegel.

 

Marokkaanse badkamer

Marokkaanse badkamer met Zelliges

Marokkaanse badkamer = kleur

Marokkaanse tegels zijn vaak kleurrijk. Ze worden op traditionele wijze gemaakt en voorzien van uiteenlopende kleuren. Vaak wordt gekozen voor pastelkleuren. Maar u kunt ook wat gaan spelen met de verschillende kleuren door deze te combineren met een witte wand. U brengt dan met kleur bepaalde motieven aan in de wand die voor de rest ‘gewoon’ een kleur is, bijvoorbeeld wit. 

Maak een afspraak >

Hamam

Een hamam laat zich letterlijk vertalen als ‘badkamer’ of ‘badhuis’ en kenmerkt zich vaak door een Tadelakt. Tadelakt is een traditioneel Marokkaans aangebracht stucwerk. Doordat het stucwerk waterafstotend is, past een Tadelakt muur perfect in een Marokkaanse badkamer.

Accessoires

Uw Marokkaanse badkamer begint met Marokkaanse tegels, veel kleur en een Tadelakt muur aardig vorm te krijgen. Maak de Marokkaanse badkamer helemaal af met Mediterraanse accessoires. Vaak zien we dat er gewerkt wordt met hout. Zo plaatst een houten bankje in de hoek van uw badkamer en hangt u een spiegel in een houten lijst op. Uiteraard brengen kaarsen een gezellige en romantische sfeer in de badkamer die u verder nog kunt aankleden met een kleurrijke Marokkaanse lamp. U hoeft niet perse veel kleurrijke accessoires te gebruiken. In veel Marokkaanse badkamers zien we ook gouden elementen terugkomen.

Kom inspiratie opdoen in onze Marokkaanse tegelshowroom

Met Marokkaanse tegels geeft u uw badkamer een authentieke en mediterraanse uitstraling. Kom de Marokkaanse tegels met eigen ogen ervaren in een van onze megastores in Rijssen of Apeldoorn. Maak een afspraak met een tegelexpert van Paul Roescher en hij laat u alle mogelijkheden van de prachtige tegels voor uw Marokkaanse badkamer zien! U bent van harte welkom! 

 

Maak een afspraak >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"De verkoopster denkt goed mee, en komt ook zelf met handige tips en beschikt over zeer veel vakkennis."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit