Tijdloze keukens

Tijdloze keukens: de keukenstijl die nooit verveelt

Er zijn van die keukens waarvan niet goed is in te schatten of het nu een wat oudere of juist een nieuwe betreft. Zoekt u ook zo'n keuken die jaren meekan en altijd bij de tijd is? Dan zou u deze keukenstijl kunnen omschrijven als een tijdloze keuken.

Maak Afspraak >

Online Keukenshowroom >

Tijdloze keukens: alles is mogelijk!

Een tijdloze keuken is eigenlijk altijd goed. De stijl is niet uitgesproken klassiek, maar ook niet uitgesproken modern. Soms betreft het een mix van stijlen. Een landelijk element kan worden gemengd met strakke kasten, of een houten keuken wordt uitgevoerd in strak greeploos. Eigenlijk is een tijdloze keuken daarmee ook voor veel mensen de leukste stijl om een keuken in samen te stellen: alles is mogelijk! In de categorie tijdloos vallen ook onze strakke keukens en luxe keukens. Keukens die nooit gaan vervelen.

Er zijn keukendeuren (ook wel 'fronten' genoemd) die van zichzelf heel tijdloos zijn. De aankleding rondom de fronten én de handgreep die op het front wordt geplaatst bepalen de stijl van de keuken. Mooie voorbeelden hiervan zijn het kaderfront en de plankenfronten. Plaats op dit front een stoere metalen handgreep en combineer dat met een dik en robuust werkblad, en er ontstaat een stoere moderne keuken. Kiest u echter een klassieke deurknop en een chique, slank werkblad, dan is met dezelfde fronten een klassieke keuken te maken. Deze fronten zijn dus een perfecte basis voor een tijdloze keuken!

Tijdloze keuken

5 redenen om te kiezen voor een tijdloze keuken

 1. Een stabiele basis:
  De tijdloze keuken is de perfecte keuze voor iemand die dol is op accessoires. Om te voorkomen dat het niet te druk oogt in de keuken is een neutrale, maar zeer stabiele basis een echte aanrader. Een stabiele basis is echter niet saai, want u kunt nog steeds flink uitpakken met de keukenapparatuur, de handgreepen en het keukenblad. Denk bijvoorbeeld aan een gasfornuis met grove pitten en een moderne afzuigkap. De eye-catchers bepalen de sfeer in uw tijdloze keuken. 
 2. Waardeverhogend voor uw huis:
  Een keuken is een bepalende factor in de waarde van uw huis. Een tijdloze keuken is daarom een aanrader als u plannen heeft om over een aantal jaar te verhuizen. Keukens zijn namelijk smaakgevoelig en een tijdloze keuken is eenvoudig aan te passen naar ieders smaak. Dat voorkomt dat u kopers van uw huis afschrikt. 
 3. Past bij elk interieur:
  Houdt u ervan om regelmatig te spelen met uw interieur? Of gaat uw interieur mee met de seizoensinvloeden? Dan is een tijdloze keuken een goede keuze. Voeg nieuwe kleuren toe, pas de handgrepen aan of wellicht de keukenfronten en uw keuken match weer volledig met uw interieur. 
 4. Neutrale kleuren:
  Een tijdloze keuken kenmerkt zich door neutrale kleuren. Populaire kleuren in en tijdloze keuzen zijn: wit, gebroken wit, crème en grijs. Een toffe achterwand of sprekende wandtegels kunnen een mooie blikvanger zijn. Denk bijvoorbeeld aan Portugese wandtegels, mozaïek tegels of zelliges. Bekijk alle tegelstijlen.
 5. Niet trendgevoelig:
  In de keukenindustrie volgen de trends zich razendsnel op. Als u gevoelig bent voor trends en wilt voorkomen dat u keuken verjaard, dan kan een tijdloze keuken uitkomst bieden. Door eenvoudig wat trendy spullen, materiaal of apparatuur toe te voegen is uw tijdloze keuken weer helemaal volgens de laatste keukentrends.

Bezoek onze showroom van 17.500 m2!

Kunt u wel wat inspiratie gebruiken? Onze megastores in Rijssen en Apeldoorn hebben een uitgebreid aanbod aan tijdloze keukens in verschillende huisstijlen en prijsklassen. In onze megastore zijn zeker 500 opstellingen te vinden. Naast de vele inspiratie die u opdoet in onze showroom, is het ook mogelijk om bij ons restaurant te genieten van een kop koffie of thee. Paul Roescher heeft zijn assortiment opgedeeld in drie prijsklassen. Deze gaan als volgt: 

Ook is het mogelijk om zelf een tijdloze keuken te ontwerpen bij Paul Roescher. Onze adviseurs helpen u graag met het ontwerpen van uw droomkeuken. 

Wilt u meer advies over tijdloze keukens?

Als u meer wilt weten over tijdloze keukens, of over de combinatiemogelijkheden voor verschillende keukenstijlen, maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze keukenexperts. De koffie met gebak staat klaar!

Online Keukenshowroom >

Maak Afspraak >

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Wij kunnen alleen maar positief zijn over onze keuken en de levering daarvan."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit