Damixa: een nieuwe generatie kranen

Damixa: een nieuwe generatie kranen

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken of badkamer weet u wellicht niet meteen welke kraan u wilt. Er zijn zoveel merken en soorten kranen, voor u het door heeft raakt u verdwaald in de wereld van de kranen. In dit blog zoomen we in op één van de vele kranenmerken die u bij Paul Roescher kunt vinden, namelijk Damixa.

Damixa is de absolute voorloper op het gebied van kranen en douches. Het Deense design wordt bepaald door eenvoud, kwaliteit, vakmanschap en een ergonomisch ontwerp. Ook staat het kranenmerk bekend om haar vooruitstrevende technieken in de markt. Met een kraan van Damixa bent u ervan verzekerd dat u een echte parel in huis haalt. Paul Roescher is dan ook trots om officieel dealer te mogen zijn van Damixa en daarom sommen we graag de voordelen voor u op.

1. Eco-save

De Eco-save is een kleine instelschroef op het keramische binnenwerk waarmee waterbesparing kan worden gerealiseerd. Het Eco-save symbool geeft aan dat de waterhoeveelheidsbegrenzer is geïnstalleerd. Indien gewenst kan deze worden verwijderd. In onderstaande video wordt geïllustreerd hoe de instelschroef een maximaal doorlaatbaarheid van het water bewerkstelligt. 

2. Temperatuurbegrenzing

U kent het misschien wel, u draait de kraan open en schrikt direct van het veel te hete water. In de meeste gevallen is uw reactievermogen snel genoeg om lelijke brandwonden te voorkomen. Bij de installatie van een nieuwe Damixa kraan kan een veiligheidsfunctie worden geïnstalleerd, zodat men niet onbedoeld te heet water krijgt. Ook extra veilig voor (kleine) kinderen! In onderstaande video wordt het principe van de temperatuurbegrenzing duidelijk uitgelegd.

3. Uittrekbaar

Damixa beschikt over het handige pull-out systeem waarmee u de sproeikop tot wel 40 centimeter uit de mengkraan kunt trekken. Het pull-out systeem is erg handig bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de spoelbak, of wanneer u bijvoorbeeld even snel uw hoofd onder de kraan wilt steken. Na gebruik trekt de slang zich eenvoudig terug in uitgangspositie.

4. Sproeistanden

Een douchekop met verschillende sproeistanden kan erg fijn zijn. In veel gezinnen heeft ieder gezinslid zijn eigen favoriete sproeistand, maar voor de afwisseling kan dat ook erg lekker zijn. U switcht eenvoudig van een zachte regendouche naar een wat hardere massagestraal. Het is maar net waar u zin in heeft! Damixa weergeeft met een icoontje of de handdouche over 1, 2, 3 of 5 sproeistanden beschikt.

5. High Flow

Heerlijk een bad nemen kan een absolute weldaad zijn voor uw spieren en geestelijke gesteldheid. Alleen dat bad is helaas niet in één handomdraai gevuld. Met het High Flow principe van Damixa is dat bad echter wel binnen een mum van tijd gevuld. De Hydroflowcartouche maakt een een debiet mogelijk tot wel 40 liter water/minuut. Het High Flow principe wordt in onderstaande video verder toegelicht.

6. Rub Clean

Kalk in uw douchekop op perlator kan een grote boosdoener zijn voor de doorlaatbaarheid van het water. Met de rub-clean fucntie van Damixa kunt u eenvoudig zelf de kalk verwijderen, zonder dat daar dure en chemische middeltjes aan te pas komen. Door met een vinger over het rubberen oppervlak van de perlator of docuhekop te strijken komt het kalk los en wordt het afgevoerd met het water.

7.Cold Start

Met de Cold Start krijg je direct koud water en krijgt u pas warm water als u de hendel beweegt. U bespaart veel geld op warm water en u levert nauwelijks in op comfort.

Meer informatie?

Damixa kranen er werkelijk in alle soorten en maten. Voor iedere badkamer of keuken is er een geschikt ontwerp en een passende maat. De adviseurs van Paul Roescher vertellen u er graag meer over en helpen u bij het maken van de juiste keuze. U bent van harte welkom in onze showroom.

Maak kennis met Damixa in hun bedrijfsvideo (Nederlands ondertiteld).

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"De verkoopster denkt goed mee, en komt ook zelf met handige tips en beschikt over zeer veel vakkennis."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit