Alles over Portugese tegels

Alles over Portugese tegels

Portugese tegels zijn terug van weggeweest! Deze tegels kenmerken zich door hun dromerige designs die een kunstwerk vormen in de hal, de badkamer of boven het aanrechtblad. Ze zijn de ideale manier om een saaie, strakke of moderne ruimte eenvoudig om te toveren tot een regelrechte Mediterrane eyecatcher.

Waan u in de mediterrane sferen

Portugese tegels vallen onder de noemer patroontegels. Net als Marokkaanse mozaïektegels. De twee verschillen weinig van elkaar. Niet zo gek ook, gezien de landen praktisch aan elkaar grenzen.

Portugese tegels zijn van oorsprong een Andalusische kunstvorm. Vanuit Perzië werd de kunst van het schilderen op tegels door de Moren naar Portugal overgebracht. Deze cementen patroontegels werden vroeger veel gebruikt in huizen en luxe Portugese hotels, de zogenaamde pousadas. De tegels waren toen al in talloze patronen verkrijgbaar. Ook in Oud-Hollandse monumenten en herenhuizen komt u deze handgemaakte tegels tegen.

Mocht u een keer in Lissabon zijn, dan is het Tegelmuseum zeker een bezoekje waard. Hier kijkt u uw ogen uit! Net als in de straten en steegjes van Lissabon, waar de muren zijn bezaaid met tegels. Tegels die samen hele kunstwerken vormen.

Paul Roescher Portugese tegels

Exclusief gefabriceerd

Door de opmars van deze Portugese tegels zijn er inmiddels tegelfabrikanten die zich uitsluitend richten op het vervaardigen van deze tegels. Deze tegels worden niet alleen in Portugal gemaakt maar ook in Italië, Frankrijk en Spanje. Uiteraard hoeft u niet naar Zuid-Europa op vakantie om deze tegels te bestellen, want bij Paul Roescher hebben we een exclusieve selectie voor u gemaakt.

Het productieproces van de patroontegels verloopt als volgt. De verschillende patronen van de tegels worden in speciale mallen gegoten. De toplaag van de tegel is van marmer composiet met pigmentkleuren. Deze patronen krijgen, na het afgieten, een basislaag van cement. Daarom worden deze tegels ook wel Portugese cementtegels genoemd. Wanneer deze stappen zijn doorlopen wordt de tegel onder hoge druk samengeperst.

Paul Roescher Portugese tegels

Keep it clean

Portugese tegels bevatten kalk. Daarom raden we af om de tegels te reinigen met zuurhoudende reinigers. Ga in de supermarkt of huishoudwinkel op zoek naar een niet-agressieve vloerreiniger en reinig de vloer met mate. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen.

Paul Roescher Portugese tegels

Portugese tegels (laten) leggen

Of u nu kiest voor een patroon of een patchwork (wirwar) van tegels, we raden u aan om de Portugese tegels te laten leggen door een specialist. Portugese tegels worden gelijmd, bij voorkeur met Portugese poederlijm. Deze lijm is hier speciaal voor ontwikkeld. Portugese tegels worden gevoegd met zeer smalle voegen, zo kunt u de patronen van de tegels het beste behouden. In de meeste gevallen kiest men voor een grijze voegkleur, maar in principe is iedere kleur mogelijk. Let wel op! Wanneer de vloer net is gelegd, is het verstandig om hier de eerste drie maanden geen zware spullen op te plaatsen.

Showroom vol inspiratie

Bij Paul Roescher vertellen we u graag alles over de mogelijkheden van Portugese tegels in uw woning. Kom langs in onze showroom om u te laten inspireren door alle mooie patronen. U bent van harte welkom!

Paul Roescher Portugese tegels

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

95% beveelt Paul Roescher aan!

"We hebben het zeer gewaardeerd wat jullie allemaal voor ons hebben gedaan. Wat een service! Wat hebben jullie met ons meegedacht."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit