5 praktische tips voor een inloopkast

5 praktische tips voor een inloopkast

Een inloopkast is een vrij luxe aangelegenheid en u denkt bij het woord ‘inloopkast’ waarschijnlijk aan een groot duur huis. Toch zijn inloopkasten niet alleen weggelegd voor dure villa’s en appartementen. Mocht u een ruimte in uw huis kunnen missen - zoals een kleine kamer - dan is een inloopkast misschien ook wel iets voor u.

 

Wilt u een inloopkast in uw huis laten maken? Dan geven we graag handige tips waar u op moet letten bij de inrichting. Uiteraard kunnen we dit tijdens een afspraak nog uitgebreider toelichten en u van passend advies voorzien, zodat uw toekomstige inloopkast helemaal naar wens is.

 

1. Neutrale en lichte kleuren

Ongeacht of de inloopkast groot of klein is: licht en overzichtelijk is altijd goed. Zeker voor een kleinere ruimte is het aan te raden om voornamelijk wit of hele lichte kleuren te gebruiken. De inloopkast oogt dan ruimtelijk en opgeruimd.

 

2. Goede belichting

Een goed verlichte inloopkast is ontzettend belangrijk. U moet immers kunnen zien wat voor kleur uw kleding en spullen zijn om uw outfit af te kunnen stemmen. Slecht licht kan een vertekend beeld geven van de daadwerkelijke kleuren. Het zou erg vervelend zijn dat wanneer u het daglicht inloopt en merkt dat uw kleding misschien toch niet zo goed bij elkaar past. Extra spots in bijvoorbeeld het plafond kunnen het verschil maken.

 

3. Een heerlijk vloerkleed

Voor extra comfort is het aan te raden om een vloerkleed neer te leggen in uw inloopkast. Wanneer u kleding of schoenen aan het passen bent is het een prettiger gevoel om op een zacht kleedje te lopen, dan een koude vloer.

 

4. Opgeruimd staat netjes

Bij details moet u denken aan spullen zoals opbergboxen, kledinghangers en eventueel een stoel of een bankje. Wilt u uw inloopkast georganiseerd houden? Sorteer dan alles netjes op kleur en berg kledingstukken als sokken en ondergoed netjes op in de daarvoor bestemde boxen.

 

5. En niet te vergeten: een goede spiegel!

Tot slot is het uiteraard heel belangrijk om een goede spiegel in uw inloopkast te plaatsen. Dit kan een losse of een ingebouwde spiegel zijn. Een grote mooie spiegel mag natuurlijk in geen enkele inloopkast ontbreken. Hoe moet u anders uw prachtige outfit bekijken en afstemmen?

Kleding passen voor de spiegel

 

Inspiratie nodig?

Natuurlijk zijn er nog een hoop andere dingen waar u op moet letten bij de inrichting van uw loopkast. Maak gerust een afspraak of bezoek onze showroom om de technische aspecten zoals materialen en afwerking te bespreken met onze professionals. Wij voorzien u graag van passend advies.

 

Maak een afspraak >      Bezoek onze showroom >

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

95% beveelt Paul Roescher aan!

"De keuken was precies zo mooi als we gedacht hadden."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit