Scandinavische vloeren

Scandinavisch design is populair als woonstijl. De Scandinavische look en feel is fris en licht, maar er mogen grafische elementen en kleuren verwerkt worden in het design. Over het algemeen straat de inrichting ‘rust’ uit. Dit begint al op de vloer.

Wat kenmerkt een Scandinavische vloer?

Wit, of in ieder geval een lichte kleur zie je in veel Scandinavische huishoudens terug. Dit wit op de vloer vormt de basis van het interieur en zorgt meteen voor een frisse en koele uitstraling. De kleur wit is ook gebruikelijk op de muren van uw woning. Nadat al dit wit ruimte gecreëerd heeft, kunt u in een huis met een Scandinavische vloer mooi al uw persoonlijke accessoires kwijt zonder dat dit gelijk een overvol gevoel geeft. In de accessoires mag wel kleur zitten, waarbij vooral pasteltinten heel mooi uitkomen. 

Maak een afspraak

Waar is een Scandinavische vloer van gemaakt?

Wat betreft de materialen zijn er twee opties voor een Scandinavische vloer. Ten eerste kunt u gaan voor de heel klassieke maar altijd fraaie witte houten vloer. En ten tweede wordt wit laminaat ook steeds populairder, omdat het materiaal wat eigentijdser is. Een leuke twist en knipoog naar Scandinavië is afwijken van het wit en kiezen voor de natuurlijke kleur van laminaat. Lichtbruin verwijst naar de vele bossen en de natuur van Scandinavië. Die kleur geeft overigens nog steeds een ruimtelijk en licht effect aan een woonruimte.

Volledig Scandinavisch design in uw woning

Bij een Scandinavische vloer past een totaal design. Meestal wordt de Scandinavische vloer compleet gemaakt met een landelijke keuken of een old wood keuken. Dit vormt een contrast met de lichte vloer, blijft rustig qua design en legt de link met de natuur. Als u ook in uw badkamer het Scandinavisch design wilt verwerken dan kunt u het best kiezen uit een moderne of tijdloze badkamer.

Advies op maat

Scandinavische vloeren heeft Paul Roescher ruim op voorraad. Welke vloer dan het best past bij uw woning wordt pas duidelijk als u alle vloeren in het echt kunt zien. Om u te helpen in de keuze raden we u aan om advies te vragen aan onze vloerenspecialisten. Samen gaat u vast de perfecte Scandinavische vloer voor uw woning vinden.

Maak een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Het resultaat is een prachtige keuken. Niet alleen om in te werken, maar ook om naar te kijken."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit