Kasteelheer in uw eigen huis: ga voor een kasteelvloer

Kasteelheer in uw eigen huis: ga voor een kasteelvloer

Kasteelvloeren zijn de trend van dit moment, maar grijpen terug naar de Middeleeuwen. In dat tijdperk werden kastelen immers gebouwd en serieus bewoond. Als u in Frankrijk, Italië, Engeland of Nederland wel eens door een kasteel bent gelopen, weet u wat een fraaie vloeren daar liggen. Met een kasteelvloer haalt u zelf die charme in huis!

 

Wonen als een kasteelheer, wie wil dat nou niet?! De vroegere allure, stoere charme en luxe van kastelen is met een kasteelvloer makkelijk over te brengen op uw eigen woning. In deze blog leest u hoe u dit voor elkaar krijgt. 

        

Wat zijn de kenmerken van een kasteelvloer?

Hout met dikke nerven, door de leefjaren uitgesleten groeven in het hout en grove jaarringen erin, dat is prachtig materiaal voor een kasteelvloer. Hout met karakter straalt meteen al die nostalgie en allure uit, die u wilt terugzien in een kasteelvloer. Hout is een authentiek materiaal, dat in de Middeleeuwen veel werd gebruikt. Geen wonder dat in vrijwel elke ruimte van een kasteel wel een houten vloer ligt. Vaak gaat het dan om hele dikke houten vloeren, want kastelen konden door hun omvang en koude stenen muren niet zo makkelijk verwarmd worden en hoe dikker de vloer was, hoe meer warmte er behouden werd. De keukens en kasteelgangen vormen daarop een uitzondering, want hier werd vaak hard natuursteen gebruikt. Tegels of plavuizen kunnnen daarom ook gebruikt worden om een kasteelvloer te maken. 

Welke kasteelvloeren heeft Paul Roescher?

Paul Roescher heeft een zeer uitgebreid assortiment aan houten vloeren in verschillende vloerstijlen. Voor een kasteelvloer in uw woning vindt u in onze showrooms diverse verouderde vloeren, die zijn uitgevoerd in hout dat uit de Middeleeuwen lijkt te komen. Dikke nerven, grove voegen en jaarringen zijn hierin duidelijk te zien. Kwalitatief zijn deze verouderde vloeren hoogstaand en net als in de Middeleeuwse kastelen zijn de vloerplanken extra dik, om dat authentieke karakter te behouden. Paul Roescher heeft ook natuurstenen vloeren en een groot assortiment aan plavuizen. 

                                     

Kasteelvloeren maximaal tot hun recht laten komen in elke woning?

Veel kastelen werden ook als jachtslot of buitenhuis gebruikt. Met geweien, dierenvellen en andere verwijzingen naar de jacht creëert u dan ook in een handomdraai de sfeer van een kasteel in uw woning. Ook de afwisseling van ronde en vierkante vormen in ramen, stoelen of meubels draagt hieraan bij. Zachte kussens, plaids, grote tapijten op de vloeren of voorwerpen en accessoires van natuurlijke materialen laten uw kasteelvloer ook extra goed uit de verf komen. Met houtkachels of haarden met een forse schouw maakt u een kasteelvloer echt helemaal af. Onze tip: zorg voor een mooi contrast door het donkere hout van de kasteelvloer te combineren met een lichte of witte schouw. Ga voor mooie pasteltinten op de muren of kies er juist voor om met grijze stenen ook in de muren de link met kastelen te leggen. 

Kasteelvloeren van Paul Roescher

Paul Roescher heeft een vorstelijk assortiment kasteelvloeren. Zowel in Rijssen als in Apeldoorn kunt u de kasteelvloer van uw dromen zelf samenstellen, desgewenst met deskundig advies en praktische tips van onze vloerspecialisten. Via onderstaande knop plant u eenvoudig en snel een vrijblijvende afspraak met hen in!

Maak een afspraak

 

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Afspraken over levering en plaatsing waren ook duidelijk en alles liep volgens plan.Keuken is op één dag geplaatst."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit