Woning stijlvol verrijken met de kleur van 2018: ultra-violet

Woning stijlvol verrijken met de kleur van 2018: ultra-violet

Het is een gewaagde kleur. Veel mensen durven ultra-violet niet te kiezen in hun eigen woning. Dat is best zonde, want de kleur kan een heel rustiek en mooi effect geven. Paul Roescher weet hoe!

 

Kleur van het jaar

Ultra-violet is uitgeroepen tot de kleur van 2018 door het Pantone Kleureninstituut. Ultra-violet is de verzamelnaam voor allerlei kleurschakeringen van wat de meeste Nederlanders paars- of lavendeltinten noemen. De kleur is opvallend, vrolijk en getuigt van creativiteit, zeker als deze stijlvol wordt verwerkt in uw woning.  

Welk effect heeft ultra-violet op uw woning?

Ultra-violet kan opgesplitst worden in lavendel, licht- of donkerpaars. Die twee tinten hebben een heel ander effect op uw huishouden. Eerst het effect van lavendel en lichtpaars, want dit is als volgt:

  • Zomers: Gelijk wordt bij lavendel de link gelegd met de zomer en met Frankrijk. Dit komt omdat in Frankrijk de velden in de zomer vol staan met lavendel. De lichtpaarse plant ruikt zo lekker dat veel mensen die positieve link leggen bij het zien van deze kleur.
  • Sereen: Grote oppervlakten in de kleur lavendel geven een heel rustig effect (dit effect is te zien op de landelijke keuken, die boven deze blog is afgebeeld). Met lavendel als kleur kunt u ontspannen in uw eigen huis.

Lavendel of lichtpaars heeft verder als groot voordeel dat het, net als blauw, betrouwbaarheid en kracht uitstraalt, maar dat het net wat minder koel is. Lavendel of lichtpaars zit tussen een warme kleur en een koele kleur in.

Dan het effect van donkerpaars, want in uw woning kan ook donkerpaars heel fraai uitkomen en verwerkt worden. Het gevoel dat men krijgt van het zien van donkerpaars is: 

  • Rijkdom: Donkerpaars is van oudsher een veelgebruikte kleur door koningshuizen en voor vorsten. De kleur legt de directe link met macht, want ook in de Arabische wereld wordt bij machthebbers veelal paars toegepast. Associaties op paars zijn intuïtie, daadkracht, leiding, raad en bemiddeling.
  • Luxe: Donkerpaars was een dure kleur. In het oude Egypte was de kleur, door de zeldzaamheid van het pigment om de kleur te maken, voorbehouden aan de mannen van de allerhoogste rang en stand. Dit is lang zo geweest; geen arbeider had iets wat donkerpaars was. Omdat de kleur alleen het voorrecht van de rijken was, wordt de kleur nog steeds gelijk met luxe in verband gebracht. De kleur donkerpaars matcht ook goed met de kleur goud. Die link met geld en rijkdom is nog directer en draagt ook bij aan het feit dat we donkerpaars een luxe kleur noemen. 
  • Dramatiek: Associaties met paars zijn intuïtie, daadkracht, leiding, raad en bemiddeling. Verwerk daarom donkerpaars in uw woning om u zelfverzekerd te laten voelen. De kleur kan verder ook wijsheid en toekomstvisie benadrukken.  

Subtiel of expliciet gaan voor ultra-violet in uw woning 

De verwerking van ultra-violet kunt u in verschillende stadia doorvoeren, namelijk van heel subtiel tot heel uitbundig. Als u voor heel uitbundig kiest, dan zijn grote woonoppervlakten, zoals vloeren, muren of keukens zeer geschikt. Kiest u voor de subtiele verwerking van ultra-violet, dan kunt u losgaan met accesoires in uw woonkamer of badkamer. Daarnaast is een meubel, zoals een paarse stoel, een opvallende en tegelijkertijd subtiele manier om deze kleur in de inrichting van uw woning te krijgen. 

Kleuren die goed matchen met een inrichting waar paars in verwerkt is, zijn: licht- en donkergrijs, alle aardtinten, wit, beige en ton-sur-ton kleuren. Kleuren die vloeken bij ultra-violet zijn meestal heel fel van tint of zitten in een andere kleurtoon.

  

Welke woonruimtes zijn geschikt voor deze kleur?

Alle woonruimtes zijn geschikt voor de kleurtrend van 2018, want ultra-violet is wel zo universeel dat het overal toegepast kan worden. Om er zeker van te zijn dat uw woonruimte geschikt is en om stijladvies te verkrijgen, kunt u het beste een afspraak maken met de specialisten van Paul Roescher. 

Maak een afspraak

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Het bijzondere aan deze verhuizing is toch wel geweest het feit, dat de uitstraling van de keuken, het sanitair, de tegels en het wandmeube

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit