Betrek de bijkeukenkast bij de rest van uw woning

Betrek de bijkeukenkast bij de rest van uw woning

De bijkeukenkast is ideaal om schoenen, mappen of sportspullen op te slaan. Maar de kast in uw bijkeuken hoeft niet alleen praktisch te zijn; hij kan ook stijlvol zijn! Wij leggen u graag uit hoe u ervoor kunt zorgen dat de bijkeukenkast goed matcht met de rest van uw woning.

 

Ontwerptips voor bijkeukenkasten

Wanneer u een bijkeukenkast laat ontwerpen dan zal het vooral gaan over het formaat en de praktische inrichting van de kast. Maar nadat u aandacht heeft besteed aan functionaliteit, is het ook belangrijk om eens te kijken naar het design. Vergeet het totaalplaatje niet; de bijkeuken is immers ook gewoon een woonruimte waar u geregeld zal zijn. Vijf tips om bij het ontwerp al rekening te houden met het creëren van eenheid in uw woning:

  • Materiaal: Kies een materiaal dat al voorkomt in uw woning. Het terug laten komen van materialen zorgt voor eenheid, rust en herkenbaarheid. 
  • Hetzelfde kleurgebruik toepassen: Kies bij de bijkeukenkast voor dezelfde kleuren als dat er gebruikt zijn in de rest van uw woning. De overloop is dan subtiel en de bijkeuken wordt meer betrokken bij de rest van uw woning. 
  • Laat de kast matchen met uw keuken: De bijkeuken sluit in de meeste gevallen aan op de keuken. Het is aan te raden om in die twee woonruimtes dezelfde stijl te hanteren. Het contrast van een landelijke bijkeukenkast met een industriële keuken is bijvoorbeeld te groot. Omdat u bij Paul Roescher uit een breed aanbod kunt kiezen, is het raadzaam om een foto van de inrichting van uw keuken en uw woning mee te nemen. Zelfstandig of op basis van het advies van een kastenspecialist van Paul Roescher komt u dan sneller op de juiste bijkeukenkast uit. 
  • Zet uw eigen opbergwensen voorop: Denk vooraf goed na over de indeling van de bijkeukenkast en waarvoor u hem gaat gebruiken. Probeer een model te vinden waarbij u zeker weet dat u alles kwijt kunt. Heeft u veel schoenen? Zorg dan dat in de kast genoeg afgesloten boxen of speciale schoenenlades zitten. Wilt u juist veel jassen kwijt? Kies dan voor een kast met veel verticale ruimtes, waardoor de jassen genoeg ruimte hebben om opgehangen te kunnen worden. Denk ook na over het laten inbouwen van huishoudelijke apparatuur, zoals vaatwassers of wasmachines. 
  • Durf te kiezen voor een creatieve indeling: Wilt u dat uw bijkeukenkast echt uw smaak en stijl uitstraalt? Kies dan niet voor een standaard model, maar kies voor een alternatieve, creatieve indeling. Een indeling die uiteraard ook nog eens praktisch is. Ga bijvoorbeeld voor verschillende blokindelingen.

 

Inrichting: de stijl van uw woning doortrekken in de bijkeuken

De stijl van uw woning doorvoeren in de bijkeuken begint dus bij het kiezen van het juiste ontwerp voor de bijkeuken. Als dit klopt, loopt het design vloeiend van de ene ruimte over in de andere ruimte. Daarmee bent u al een heel eind op weg om de bijkeuken bij uw woning te betrekken.

De afwerking zit hem echter in de details en in de accessoires. Een fraai ontworpen bijkeukenkast die nog leeg is, representeert nu eenmaal niet direct uw smaak en stijlgevoel. De gouden tip is dus om uw kast te voorzien van uw persoonlijke smaak. Dit bereikt u onder meer door: 

  • Planten in een open bijkeukenkast te plaatsen: Waarom alleen maar spullen in uw bijkeukenkast neerzetten als deze toch open is? Een of twee vakken kunnen best met wat groen gevuld worden, zodat de hele bijkeuken meer sfeer krijgt. 
  • Foto's, souvenirs en persoonlijke voorwerpen: Zet in uw bijkeukenkast de voorwerpen neer die u niet dagelijks nodig heeft, maar die u wel af en toe erbij wil pakken of die u af en toe aan familieleden wil laten zien. Voorbeelden hiervan zijn de fotoboeken van uw reizen, souvenirs van reizen of andere voorwerpen die voor u een emotionele waarde hebben. 
  • Hobby's of huisdieren: Een bijkeukenkast is de ideale plek om uw hobbyspullen kwijt te kunnen of om de verzorgingsproducten of speeltjes voor uw huisdier in te bewaren. Reserveer een vak in de kast speciaal voor deze spullen. Markeer die bewaarplaats in de keukenkast door haakjes op te hangen of opbergmogelijkheid op maat van de hobbyspullen of de dierenspullen te maken (bijvoorbeeld haakjes waaraan de vishengel kan hangen of bakjes voor alle katten- of hondenspeeltjes). 
  • De link met uw tuin te leggen: Plaats in of rondom de bijkeukenkast stoere objecten die de verbinding met de tuin leggen. Voorbeelden zijn gieters, kruiwagens, harken en bezems. Leg voor het praktische gemak een leuke mat neer in uw bijkeuken om de voeten op te kunnen vegen bij binnenkomst. De bijkeuken loopt namelijk bij veel huizen over in de tuin en een paar hints in die richting maakt dat de overloop tussen buiten en binnen veel natuurlijker aan zal voelen.
  • Opgeruimd staat netjes: Een opgeruimde bijkeukenkast is niet alleen voor het praktische gebruiksgemak fijn, maar ook voor het oog veel beter. Als de kast netjes opgeruimd en schoon is, toont deze veel overzichtelijker. Wanneer de rest van uw woning ook goed onderhouden is, zal een opgeruimde bijkeukenkast passen bij het totaalplaatje.  

Bijkeukenkast Paul Roescher

Bijkeukenkast die voldoet aan al uw woonwensen

Door een afspraak bij Paul Roescher te maken, bent u het snelst bij de bijkeukenkast die volledig voldoet aan uw woonwensen. De voorraad is immers ontzettend groot en vanwege dit uitgebreide aanbod is het advies van een deskundige wel zo handig. Kom naar de megastore in Rijssen of in Apeldoorn voor advies op maat.

Maak een afspraak 

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"De keuken was precies zo mooi als we gedacht hadden."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit