Witte houten vloeren

Witte houten vloeren zijn een mooie basis. Door de kleur wit zou elke woonstijl kunnen passen, maar het beste komt de witte houten vloer echter uit de verf als deze gecombineerd wordt met een landelijke woonstijl. Met de keuze voor een witte houten vloer straalt uw woning meteen ruimtelijkheid en knusse huislijkheid uit. 

Waarom een witte houten vloer uw woning een landelijke uitstraling geeft?

In een landelijke stijl hoort het gebruik van hout in combinatie met de kleur wit. Bij een witte houten vloer heb je die twee typische kenmerken gelijk in uw vloer verwerkt. Het kan dus al niet meer missen dat uw woning een landelijke uitstraling krijgt, want bij de basis zit u al goed met deze vloer.

Klassiek landelijk wonen krijgt een twist dankzij een witte houten vloer

Een witte houten vloer is modern in de zin van dat het eigenlijk omgedraaid is aan de klassiek landelijke stijl. Bij een klassiek landelijke stijl is de vloer namelijk veelal van lichtbruin of donker hout gemaakt en zijn de meubels als contrast daarop allemaal uitgevoerd in wit. Kiest u voor een witte houten vloer dan passen daar niet nog eens witte meubels op, maar wat wel fraai is zijn lichtbruine of donkerbruine houten meubels. Dat is dan dus precies de klassiek landelijke stijl, maar dan omgedraaid.

Het kleurenpalet wit bepalen voor uw witte houten vloer

Hout is natuurlijk licht- of donkerbruin, maar kan in alle tinten en schakeringen wit geleverd worden. Wit is daarom geen wit, zeggen we bij Paul Roescher en daarmee bedoelen we dat geen enkele witte houten vloer hetzelfde is. Het kleurenpalet voor witte houten vloeren bestaat uit tinten als:

  • Off white: Dit is wit dat net wat minder fel is dan de witte kleur van papier. Er zit namelijk een toefje crème doorheen. Met off white in als kleur voor uw witte houten vloer krijgt die vloer een subtiele en rustige uitstraling.

  • Romantisch wit: Bij romantisch wit ziet u het hout er heel subtiel en licht doorheen. Dit geeft een huiselijke en warme sfeer.

  • Ambachtelijk wit: Bij ambachtelijk wit heeft het hout een soort van whitewash gekregen. Die white wash is ook in meubelen populair en dus kunt u de landelijke stijl met deze tint wit ook makkelijk doorvoeren in de rest van uw woning. Een whitewash versterkt de landelijke sfeer en laat het bewerkte hout in ere.

  • Vlammend wit: De nerven en jaarringen van hout springen eruit bij de tint vlammend wit. Die kenmerken van hout lichten namelijk extra wit op en geven een witte houten vloer enorm veel karakter.

  • Edel wit: Bij edel wit voert eigenlijk de houtkleur de boventoon en zitten er een subtiele witte accenten verwerkt in de vloer. Edel wit ziet u pas goed doorkomen als u een totale vloer bekijkt.

Het kleurenpalet is nog veel diverser dan bovenstaande opsomming. Met behulp van verschillende witte kleurstalen bepaalt u samen met onze vloerenspecialist welke tint witte houten vloer het beste in uw woning past.

Maak een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Wij zijn erg blij met de prachtige keuken en de badkamer. Ze hebben alle tijd voor je, en praktische ideeën. Je voelt je thuis!"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit