Kies voor een moderne vloer bij een modern interieur

Een oud-Hollandsch gezegde luidt: “kleren maken de man!” In zekere zin is over een vloer in combinatie met het interieur hetzelfde te zeggen: de vloer maakt de ruimte. Met andere woorden: ga gericht te werk als het gaat om het uitkiezen van een bepaalde vloer in combinatie met de stijl die u wilt creëren of het type interieur dat u voor ogen heeft. Een van de meest populaire interieuren van tegenwoordig is het moderne interieur. Maar hoe kiest u nu een moderne vloer bij een modern interieur? Als vloerexpert zetten wij een aantal moderne vloeren op een rijtje die naadloos passen in een modern interieur.

Modern interieur

Eerst maar eens het modern interieur zelf. Wat is dat nou precies? Welke kenmerken heeft een modern interieur? Een modern interieur is vaak strak en heeft een neutrale uitstraling. Dat wil zeggen dat er niet overdreven veel van een bepaald materiaal is verwerkt om bijvoorbeeld een industriële look of juist een landelijke te creëren. Daarnaast zijn in een modern interieur vaak meubels te vinden met een luxe uitstraling. Ook zijn er in een modern interieur over het algemeen weinig details te vinden, waar dat bijvoorbeeld wel het geval is bij een industrieel interieur. Ook wordt er vaak gewerkt met een basiskleur die vaak neutraal is, zoals wit die gecombineerd wordt met een contrasterende kleur zoals zwart of een bruintint.

Moderne vloeren

Genoeg over het interieur. U kunt nog zo’n mooi interieur hebben, maar zonder een goed matchende vloer is het interieur niet ‘af’. Volgens Paul Roescher luidt de definitie van een moderne vloer: De moderne vloer is waterpas, glad afgewerkt en kwalitatief van sterk materiaal. In dat kader is het kiezen van een moderne vloer bij een modern interieur al iets gemakkelijker; het geeft u in ieder geval wat richting.

Moderne vloer bij een modern interieur: Visgraat PVC vloer

De eerste moderne vloer die we graag willen belichten is de visgraat PVC vloer. Visgraat vloeren zijn er diverse soorten met elk hun eigen voordelen: van eiken parket tot laminaat en vinyl tot aan houten lamelparket. Een visgraat PVC vloer combineert de voordelen. Zo is een visgraat vloer gemakkelijk schoon te maken, nagenoeg onderhoudsvrij en heeft de vloer een hoogwaardige, levensechte uitstraling die niet van echt hout te onderscheiden is. Bovendien gaat u met een visgraat PVC vloer voor een moderne vloer die helemaal trendy is.

Moderne vloer in een modern interieur: de Visgraat PVC vloer

Moderne vloer bij een modern interieur: Gietvloer

Strakker dan strak” dat is waar wij aan denken als we het over een gietvloer hebben. Een gietvloer is een gladde vloer van kunststof van +/- 4 mm dik die wordt aangebracht op een egale ondervloer. Het grote kenmerk van een gietvloer is dat deze in de meeste gevallen waterpas strak is. Hierdoor kiezen veel mensen voor een moderne gietvloer in een modern interieur.

Moderne vloer bij een modern interieur: betonnen vloer

Een betonnen vloer lijkt op een gietvloer. Vaak wordt voor een gietvloer grijs gekozen waar de betonnen vloer bij uitstek grijs is en een gietvloer is vaak van kunststof. Beton is een mengsel van verschillende grind- en zandkorrels en heeft daardoor altijd een unieke uitstraling. Beton is een sterk en duurzaam product dat ideaal is om veel gewicht te dragen in een ruimte: kasten, banken, eettafels het maakt niet uit. De vloer is ijzersterk. Bovendien is een betonnen vloer geluidsarm waardoor u uw huisgenoten niet hoort lopen.

Een betonnen vloer in uw moderne interieur

Een vloer kiezen bij een modern interieur

Een vloer kiezen is geen gemakkelijke opgave zeker niet als u min of meer het interieur al bepaald heeft. Er zijn een aantal belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het kiezen van een moderne vloer. Zo is het budget voor een moderne vloer belangrijk om te weten als u een van onze vloerexperts om advies vraagt. Daarnaast is het belangrijk om te weten of u iemand bent die van verandering houdt. Een betonnen vloer of een gietvloer zijn minder gemakkelijk te vervangen dan een PVC vloer, bijvoorbeeld.

Trek uw moderne vloer door naar andere ruimtes

U heeft uw moderne vloer gekozen voor uw moderne interieur. Wat is er mooier om deze vloer door te trekken naar bijvoorbeeld uw keuken of uw badkamer. Het is misschien niet het allerbelangrijkste aspect van het kiezen van een moderne vloer, maar een gietvloer in uw badkamer of een visgraat PVC vloer ook in uw keuken is natuurlijk wel hartstikke mooi. Met een woonvloer kan u uw moderne interieur volledig terug laten komen door heel uw woning!

Paul Roescher adviseert u graag!

Het kiezen van een moderne vloer gaat niet over één nacht ijs. Vaak zijn moderne vloeren aan de dure kant omdat er vaak voor kwalitatief hoogstaande producten gekozen wordt. Maar moderne vloeren zijn verkrijgbaar binnen ieder budget, zeker bij Paul Roescher! Kom eens langs bij Paul Roescher in een van onze showrooms, laat u inspireren en kies uw moderne vloer!

U kunt vooraf een afspraak maken. U wordt bij binnenkomst opgevangen door een van onze vloerenspecialisten die al uw vragen beantwoordt en u voorziet van alle adviezen die er zijn als het gaat om moderne vloeren. U bent van harte welkom in een van onze megastores in Rijssen of Apeldoorn. De koffie staat voor u klaar! 

Maak een afspraak >   Bezoek onze showroom >

Doel van uw bezoek

Lees hier onze privacyverklaring

Tips!

U kunt zich voorbereiden op het gesprek, door:

  • De maten te nemen
  • De juiste (bouw)tekeningen mee te nemen
figure

Wij zien u graag tegemoet