Dé 5 meest opvallende keukentrends in 2022

Dé 5 meest opvallende keukentrends in 2022

Gaat u dit jaar voor een nieuwe keuken? En wilt u niet achterlopen op de laatste trends? Bekijk dan hier de 5 belangrijkste keukentrends voor 2022.

 1. Bakstenen muren

De industriële trend is al een hele tijd hip. Steeds meer mensen kiezen voor een industriële keuken, maar vergeten de rest van de ruimte. In de trends voor 2022 zien we dat ook de vloeren, de wanden en de plafonds hierin worden meegenomen. Zo gaat het niet enkel om een robuust keukenblad, maar echt om een stoere woning. Een keukentrend die hierin niet kan ontbreken zijn bakstenen muren. In donkere kleuren of juist in een warme, rode tint.

2. Meer van dezelfde kleur

Ooit gehoord van de term Ton sur ton? Dit Franse begrip betekent het gebruik van slechts 1 kleur in diverse accenten. Waar sommigen ervoor kiezen om warme, houten keukenkastjes te combineren met een matzwart werkblad, ziet u in de 'ton sur ton keuken' slechts 1 kleurtint. "Is dat niet wat saai?", vraagt u zich misschien af. Zeker niet! Door te variëren in materialen, organische en strakke vormen en hoge en lage elementen creëert u een bijzonder geheel. Een geheel dat zeker rust uitstraalt! 

 

3. Indoor gardening

In lijn met de botanische woontrend zien we ook indoor gardening als keukentrend. Wat we daar precies mee bedoelen? Nou, gewoon groen in de keuken! In de vorm van potjes met kruiden of plantjes. Zo straalt uw moderne keuken een hele frisse, gezonde sfeer uit. Precies wat u wilt in uw kookpaleis. 

4. Grote, brede lades

Kleine keukenkastjes met laatjes zijn geweest. In de keukentrends voor 2022 zien we steeds meer keukens met grote, brede lades. Dat geeft uw keuken niet alleen een rustige, symmetrische uitstraling, maar ook zorgt het ervoor dat u op een zeer handige manier veel spullen kwijtkunt. Zelfs meer dan u zou denken. Dus kiest u in 2022 voor een nieuwe keuken? Dan kunnen brede lades niet ontbreken. En laat dat nu precies zijn waar veel Paul Roescher keukens over beschikken!

5. Donkere keukens

Waar witte keukens al jaren de standaard zijn, maken donkere keukens een flinke inhaalslag. En dan hebben we het niet over donkerbruin of donkergrijs. Nee, bij de keukentrends voor 2022 gaat het echt om diepzwarte keukens!  Dat klinkt misschien wat eng en hard, maar het resultaat is veel rustiger dan u zou denken. Niet voor niets schaffen steeds meer mensen een donkere keuken aan. 

Meer weten over keukentrends voor 2022?

Uw nieuwe keuken moet natuurlijk aan de laatste trends voldoen. Heeft u in bovenstaande 5 trends wat inspiratie kunnen opdoen voor uw toekomstige droomkeuken? Of wilt u meer weten over de overige keukentrends? Stel ons dan gerust al uw vragen. Bij Paul Roescher staat u op nummer 1! 

 

Maak een afspraak  Online keukenshowroom

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"De bestellingen en de afleveringen zijn met de precisie van een Zwitsers uurwerk uitgevoerd."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit