Tips en inspiratie voor een sfeervolle leefkeuken

Tips en inspiratie voor een sfeervolle leefkeuken

Droomt u van een keuken waar u niet alleen kookt en eet, maar waar u ook gezellig kunt natafelen met een drankje, waar de kinderen huiswerk maken en waar u op het gemak de krant leest? Dan is een leefkeuken echt iets voor u. In dit blog leest u tips en doet u inspiratie op voor het creëren van een sfeervolle leefkeuken.

 

Maak een afspraak 

Hoe is de leefkeuken ontstaan?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een sfeervolle leefkeuken. Maar dat is niet altijd zo geweest. Misschien herinnert u zich de tijd nog wel dat keukens afgesloten waren van het woongedeelte. Daarna volgde de trend van een open keuken. De scheidingsmuur tussen de woonkamer en de keuken werd opengebroken en dat was het begin van de open keuken.
Tegenwoordig is de trend een leefkeuken die niet meer alleen functioneel is, maar ook onderdeel van uw inrichting. Een leefkeuken is tenslotte een keuken waar niet alleen gekookt maar ook geleefd wordt. 

 

Industriële leefkeuken Paul Roescher

 

Hoe creëert u een leefkeuken

Hoe tovert u uw keuken om tot een leefkeuken waar gekookt, gegeten en geleefd wordt? Lees hier tips voor het creëren van uw eigen leefkeuken.

 

  • De keuken als onderdeel van uw inrichting

Laat de look van uw keuken aansluiten bij het interieur van uw woonkamer, waardoor het één geheel is. Om dit te bereiken is het aan te raden om apparaten te integreren in de keuken. Dat oogt net iets stijlvoller dan apparaten die op het aanrecht staan. Stem ook de kleurtinten van uw woonkamer en keuken op elkaar af. Laat kleuren en materialen terugkomen. Paul Roescher biedt bijvoorbeeld eettafels aan, die u met hetzelfde blad kunt laten uitrusten als uw keuken. Op deze manier loopt de woonkamer naadloos over in de leefkeuken.

  • Maak optimaal gebruik van de ruimte 

Een leefkeuken is niet alleen weggelegd voor ruime keukens. Ook een kleine keuken kunt u veranderen in een leefkeuken. Maak slim gebruik van de aanwezige ruimte. Denk dan aan slimme opbergmogelijkheden. Gebruik bijvoorbeeld lades in plaats van kasten. Een lade biedt meer overzicht omdat hij helemaal uitgetrokken kan worden. Bepaal de juiste keukenindeling die past bij de beschikbare ruimte. Welke keukenindeling past bij u? 

  • Denk aan sfeervolle verlichting

Daglicht is belangrijk op een plek waar u veel bent. Daarnaast is het gebruik van sfeervolle verlichting een must in een leefkeuken. Bij het koken heeft u voldoende licht nodig, maar later op de avond als u gezellig met elkaar of met vrienden een drankje drinkt in de keuken zorgt gedimt licht voor meer sfeer. 

 

Leefkeuken Paul Roescher

 

Ontwerp uw eigen leefkeuken

In veel nieuwbouwhuizen is de keuken groter dan de woonkamer. Ideaal om uw eigen leefkeuken te ontwerpen. Wilt u meer weten over het zelf ontwerpen van uw keuken

Weet u dat de huidige trend is om een grote eettafel te plaatsen in de leefkeuken? Een bijpassende maatwerk design eettafel kan bij Paul Roescher in hetzelfde keukenontwerp meegenomen worden. Informeer eens bij Paul Roescher voor de mogelijkheden voor het ontwerpen van uw leefkeuken.

 

Welke keukenstijl kiest u?

Een leefkeuken kan uitgevoerd worden in diverse stijlen. Kiest u voor een landelijke stijl met houtaccenten? Of liever voor een industriële leefkeuken met donkere kleuren en stoere materialen? Kies de stijl die bij u past en die past bij het interieur van uw woonkamer. Gebruik ook de juiste accessoires om van uw leefkeuken één geheel te maken. 

 

Meer weten?

Bij Paul Roescher kunt u uw eigen leefkeuken samenstellen. Uw droomkeuken kan geleverd worden in elk gewenst ontwerp, materiaal en formaat. We adviseren u graag bij het ontwerpen van uw eigen sfeervolle leefkeuken. Neem gerust contact op met onze specialisten of maak een afspraak. 

 

Maak een afspraak 
Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Nu begrijpen we waarom het ondanks de crisis toch altijd zo druk is bij jullie! Nogmaals dank!”

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit