Vloer onderhoud; welk type vloer heeft het minste onderhoud nodig?

Bent u opzoek naar een nieuwe vloer en vindt u het belangrijk dat u er zo weinig mogelijk vloer onderhoud aan hoeft te besteden? Wij vertellen u graag alles over het type vloer dat het minste onderhoud nodig heeft. 

Soorten vloeren; de keuze is reuze maar let op vloer onderhoud!

Bent u van plan uw huidige vloer te vervangen en weet u eigenlijk niet zo goed waar u moet beginnen? Wij adviseren u graag bij het kiezen van een type vloer dat het minste onderhoud nodig heeft. Wel zo gemakkelijk, toch? We hebben namelijk een breed assortiment vloeren waardoor er altijd wel een geschikte vloer voor u is! Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende soorten vloeren:

Een PVC vloer zonder veel onderhoud

Een van de meest populaire vloersoorten is een PVC vloer! Een PVC vloer is een uitstekende keuze voor als u een onderhoudsarm alternatief wilt voor bijvoorbeeld een houten vloer. De PVC stroken van Paul Roescher zijn niet voor niets een gewilde keuze van architecten en projectinrichters. Een PVC vloer is namelijk een bijzonder sterke, vlakke en vormvaste vloer die zich uitstekend leent voor intensief belopen ruimtes. Bovendien heeft PVC weinig tot geen vloer onderhoud nodig. Tenslotte is een PVC vloer nog eens erg stil. 
Een PVC vloer is erg goed te combineren met een vloerverwarming en is daardoor erg goed te gebruiken in bijvoorbeeld badkamers of een keuken.

Een PVC vloer heeft zeer weinig onderhoud nodig

 

Een houten vloer onderhouden

Waar moet u op letten als u een houten vloer wilt onderhouden? Bij het onderhoud van de houten vloer is het belangrijk om de vloer aan te vegen met een bezem met zachte haren. Op deze manier zorgt u ervoor dat bijvoorbeeld zandkorrels of anderssoortig vuil uw vloer niet kunnen beschadigen als u de vloer gaat dweilen. U kunt overigens ook een stofzuiger met een speciale stofzuigmond gebruiken voor het vloer onderhoud. 

Als u de vloer gaat dweilen is het goed om er op te letten dat er niet te veel water gebruikt wrordt. Sommige houten vloeren hebben een waterafstotende laag, maar kunnen alsnog gevoelig zijn voor te veel water tijdens het onderhoud. Paul Roescher raadt af om schoonmaakmiddels als bleek of ammoniak te gebruiken bij het schoonmaken. Ook een schuurmiddel is niet goed voor de kwaliteit van uw houten vloer. Het dweilen van de houten vloer doet u het beste 'met de nerf van het hout mee'. Een houten vloer onderhouden heeft dus een aantal aandachtspunten. 

Let bij het onderhoud van een houten vloer op een aantal zaken

Het onderhoud van tegelvloeren

Als u voor een tegelvloer gaat, heeft u enorm veel keuzevrijheid. Wilt u de tegelvloer binnen of buiten gebruiken? In droge of juiste vochtige ruimtes? En kiest u voor een koude of een warme omgeving? Deze keuzevrijheid is natuurlijk super, maar we kunnen ons voorstellen dat het belangrijkste aspect van een tegelvloer het onderhoud is. Paul Roescher geeft u graag advies en helpt u bij het uitzoeken van een tegelvloer.  

Een tegelvloer is zeer gemakkelijk in het vloer onderhoud. Sterker nog, een tegelvloer is een van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren die er bestaan. U kunt een tegelvloer erg makkelijk reinigen zonder het gebruik van speciale schoonmaakmiddels. De meeste vloertegels zijn voorzien van een uiterste sterke toplaag waardoor uw vloer op de lange termijn erg mooi blijft. 

Een tegelvloer onderhouden is een fluitje van een cent

Laminaat vloeren

Tot slot willen we graag 'vloer onderhoud' van de laminaat vloer belichten. Op het gebied van laminaat vloeren is Paul Roescher de specialist! In ons assortiment hebben wij verschillende laminaatsoorten in verschillende kwaliteitsgradaties. Bij Paul Roescher slaagt u gegarandeert voor uw laminaat vloer

Weet u wat zo prettig is aan een laminaat vloer? Een laminaat vloer neemt geen stof op. Bovendien is deze vloersoort zo samengesteld dat er geen vuil aan blijft hechten. Dit is een van de belangrijkste dingen waardoor laminaat bijna geen vloer onderhoud nodig heeft. U hoeft een laminaat vloer in de meeste gevallen alleen te stofzuigen! Wilt u de laminaat vloer toch een grotere onderhoudsbeurt geven dan kunt u de vloer dweilen met water, schoonmaakazijn of andere schoonmaakmiddelel en een microvezeldoekje. Mocht u haast hebben en de vloer moet snel drogen dan zet u gewoon een raampje open. 

Laminaat vloer onderhouden? Zo gepiept!

Welke type heeft het minste vloer onderhoud nodig?

In vloerenland is de keuze enorm en daarom zullen details bepalen welke vloer u kiest. Een van deze details is 'vloer onderhoud'. Iedere vloer heeft zo zijn eigen onderhoudsmethode. PVC vloeren en laminaatvloeren zijn erg eenvoudig schoon te maken met water. Let wel op met schoonmaakmiddelen en met name de hoeveelheid water dat u gebruikt. Een houten variant vergt duidelijk de meeste aandacht als het gaat om vloer onderhoud, maar brengt dan ook een unieke uitstraling met zich mee. Een tegelvloer kunt u daarentegen schoonmaken hoe u zelf wilt. Er zijn niet eens speciale onderhoudsmiddelen voor nodig. Ideaal!


De meest ideale vloer om schoon te maken is uiteraard ook persoonsgebonden en afhankelijk van uw lifestyle. Wij geven u graag persoonlijk advies en alle extra informatie die u nodig heeft om de juiste vloer uit te kiezen. Kom eens langs in onze showroom en laat u tijdens een afspraak adviseren door een van onze deskundige specialisten. Tot snel!

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Wij zijn daar erg goed geholpen met erg veel enthousiasme door de verkoper. Hij heeft hele goede ideëen aangedragen."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit