Wat is een PVC vloer en wat zijn de voordelen?

Wat is een PVC vloer en wat zijn de voordelen?

U bent van plan uw houten vloer te vervangen? Of u denkt aan een alternatief voor de kostbare natuurstenen vloer. Wellicht heeft u al eens gehoord van PVC-vloeren. Fraai, sterk en onderhoudsvriendelijk. De voordelen op een rijtje.

 

Welkom in onze showroom

 

PVC-vloeren worden steeds populairder. Waar voorheen de nodige scepsis merkbaar was in de markt en PVC-vloeren enkel iets waren voor de trendsetters, merken we dat deze vloeren steeds meer in zwang raken. Een groot voordeel van PVC is dat werkelijk elke look is te realiseren. PVC wordt voornamelijk gebruikt als vervanger van houten (visgraat-)vloeren of laminaat, maar is ook verkrijgbaar in betonlook voor een egale strakke ‘betonnen’ vloer, en als losse tegels voor de uitstraling van natuursteen. De mogelijkheden zijn daarom eindeloos.

PVC vloer Paul Roescher

 

Wat is PVC eigenlijk? En zijn er varianten?

PVC staat voor polyvinylchloride; een kunststofsoort. Daarmee zijn de vloeren niet alleen sterk, maar zijn tegelijkertijd de grafische mogelijkheden talrijk.
PVC-vloeren zijn verkrijgbaar als klikvloer en te verlijmen vloer, in alle soorten en maten. Zo zijn er stroken in diverse breedtes en lengtes, maar ook tegels in uiteenlopende afmetingen, tot maar liefst een meter bij een meter voor bijvoorbeeld tegeldecor PVC.  

Zowel voor het verlijmen als voor kliksystemen is een egale ondergrond een vereiste. Twee bekende varianten zijn de zogenoemde Dryback PVC en visgraat PVC.

Dryback PVC-vloeren worden aangebracht op een traditionele manier en verlijmd op geëgaliseerd beton. Dergelijke vloeren worden steeds populairder. Met name doordat ze warmte erg goed doorlaten en daarmee zeer geschikt zijn wanneer u ook vloerverwarming in de kamer hebt of wilt aanleggen. PVC-vloeren in klikvariant zijn overigens ook geschikt voor vloerverwarming. Echter, omdat hierbij een ondervloer wordt aangebracht, komt het materiaal niet direct in aanraking met de vloerverwarming.

Visgraat PVC-vloeren vormen een aantrekkelijk alternatief voor de klassieke houten visgraten vloeren, alleen dan met alle voordelen van PVC! Tegenwoordig is het aanbod hierin ook steeds ruimer en zijn er niet alleen de gebruikelijke smallere stroken verkrijgbaar, maar ook brede, langere planken voor een meer ruimtelijke uitstraling in de kamer.

PVC vloer Paul Roescher

 

PVC vloer Paul Roescher

  

Gemakkelijk in onderhoud 

Een van de grote voordelen van PVC-vloeren is het feit dat het onderhoudsvriendelijk is.
Doordat het oppervlak glad is, kunnen de vloeren prima wat vocht hebben. U kunt met een gerust hart de vloer dweilen, mits de dweil niet door en door nat is. Ook een omgevallen glas drinken hoeft geen enkel probleem te zijn. Sterker nog: de juiste PVC-vloeren zijn zelfs geschikt voor gebruik in badkamers.

Wel zijn er do’s and dont’s: zo volstaat het in veel gevallen om geen reinigingsmiddelen te gebruiken bij het schoonmaken. Deze kunnen bovendien in enkele gevallen zelfs schadelijk zijn voor de vloer. Verder is het niet goed om al te heet water te gebruiken. Laat u hierbij afhankelijk van de gekozen vloer vooral adviseren door uw specialist. 

 

Sterk en bestand tegen slijtage

Daarbij kunnen PVC-vloeren ook goed tegen een stootje. De vloeren hebben namelijk een beschermende toplaag. De dikte hiervan is mede bepalend voor de prijs van de vloer. Deze laag is slijtvast en maakt dit type ondergrond een krachtige vloer. Niet voor niets wordt bij sommige vloeren een levenslange garantie geboden!

PVC vloer visgraat Paul Roescher

  

Natuurgetrouwe look en geluiddempend 

PVC-vloeren zijn daarbij verkrijgbaar in talloze designs. Met een natuurgetrouwe uitstraling zijn kwalitatief hoogwaardige PVC-vloeren tegenwoordig nauwelijks van echte houten of natuurstenen vloeren te onderscheiden.

In combinatie met een goede ondervloer zijn PVC-vloeren daarbij zeer geluiddempend. Dit is niet alleen prettig voor uzelf, maar indien u in een appartement woont natuurlijk ook voor uw (onder)buren. 

 

Meer weten over PVC-vloeren?

Bij Paul Roescher zijn PVC-vloeren verkrijgbaar in alle denkbare designs en in uiteenlopende prijsklassen. Laat u adviseren door onze specialisten om te bepalen welk type vloer het best past in uw woning. Paul Roescher heeft keuze uit meer dan 120 designs! Wij denken graag met u mee om tot de meest geschikte keuze te komen. Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een afspraak. 

 

Maak een afspraak

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Al onze wensen bleken mogelijk en ook het aankoopproces was zeer prettig"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit