De antraciet tegel: moderne duizendpoot die warmte en ruimte creëert

De antraciet tegel: moderne duizendpoot die warmte en ruimte creëert

Antraciet tegels zijn mateloos populair! Overweegt u ook een antraciet tegel te nemen? We zetten enkele populaire toepassingen op een rijtje.

 

Antraciet vloertegel: trend!

Antraciet is de laatste jaren sterk in opkomst en wij zijn er zeker van dat deze trend voorlopig nog wel even doorzet. Waar voorheen tegelvloeren vaak lichter van inslag waren, zijn de donkere en warme antraciet tegels nu hetgeen dat de klok slaat op vloerengebied. Welke ruimte je ook binnenkomt, met antraciet tegels oogt het geheel stijlvol en strak en tegelijkertijd warm en modern. Dat maakt de antraciet tegel een duizendpoot die overal inzetbaar is.

Antraciet tegel vloer Paul Roescher


Antraciet tegels in de badkamer

Wie denkt aan tegels, denkt aan vloeren. Tenminste, dat zou je zeggen. Antraciet tegels lenen zich echter bij uitstek voor toepassing aan de muur. In veel moderne badkamers wordt de antraciet vloer doorgetrokken naar de muren. Ook veel gezien is het doortrekken tot aan de badrand of een specifiek ander deel van de badkamer. Door bijvoorbeeld de achterwand van het badkamermeubel ook met antraciet tegels af te werken en andere muren lichter te houden, is het mogelijk een bepaald onderdeel in de ruimte te accentueren. Denk bijvoorbeeld aan een imposant vrijstaand bad, dat u op die manier in de spotlights kunt zetten!


Antraciet tegels die in de badkamer worden toegepast zijn vaak groot van stuk: zeer geschikt om ruimtes optisch te vergroten. Kleinere tegeltjes, die onderling ook nog eens kunnen verschillen in afmetingen, zijn daarmee overigens zeker geen no go. Sterker nog: ze vormen een veelgebruikte optie om een deel in de kamer te accentueren, bijvoorbeeld door een muur op te trekken met in wild verband gelegde antraciet tegeltjes of steenstrips. Een dergelijke toepassing zie je steeds meer in bijvoorbeeld een inloopdouche.

 

Antraciet badkamertegels Paul Roescher


Een warme, ruimtelijke en moderne woonkamer met antraciet tegels

Loop je een ruimte binnen, dan is de vloer altijd in het zicht. De woonkamer is in de meeste huizen het centrale punt van de woning en dé plek waar de meeste tijd wordt doorgebracht. Dit maakt de tegelkeuze voor deze ruimte bepalend voor de totale sfeer en beleving in huis. Antraciet vloertegels winnen steeds meer terrein en behoren tot de top 5 populairste vloertegels in de Nederlandse woonkamers. Ze bieden een moderne uitstraling en vormen een opvallend contrast met de lichte plavuizen die voorheen in de mode waren. Met grote antraciet tegels maakt u uw woonkamer ruimtelijk en groot, maar tegelijkertijd zorgt u voor een warme, gemoedelijke sfeer.

Een groot voordeel van antraciet is dat u bij een keuze voor dit type tegel niet direct uw volledige inrichting op de schop hoeft te gooien. Antraciet past bij talloze kleuren en matcht met verschillende interieurstijlen. Kijk voor inspiratie gerust eens rond tussen ons aanbod aan vloertegels.

 

Antraciet vloer: de all-rounder in de keuken

We hebben geconstateerd dat antraciet past bij diverse stijlen en kleuren. Bent u echter nog niet geheel overtuigd? Denk dat eens aan donkere kleding: overal bij te matchen! Dit geldt ook voor antraciet tegels. Dit maakt ze dan ook gewild voor toepassing op nieuwe keukenvloeren. Antraciet past bij talloze stijlen en versterkt in veel gevallen de sfeer die in met andere elementen wordt neergezet. In een boerenkeuken versterkt een antraciet tegel bijvoorbeeld het knusse en warme karakter. In een moderne keuken benadrukt deze tegel juist het strakke karakter. Kortom: antraciet tegels zijn ontzettend veelzijdig!

 

Antraciet tegels keuken Paul Roescher


Groot, groter, grootst: de XXL-tegel

We geven het direct toe: je moet er de ruimte voor hebben. Maar voor wie dat heeft, raden we aan om grootformaat-tegels of XXL-tegels serieus te overwegen. Met tegelformaten tot wel ruim 3 meter bij 1,5 meter zijn grote ruimtes nog imposanter te maken. Tegels van dit formaat zijn blikvangers op zich en maken elk vertrek werkelijk verbluffend. Tegels nemen de laatste jaren steeds verder toe in formaat en de trend van deze zogenoemde giga-tegels sluit daar dan ook naadloos bij aan.


Grote tegels kennen grote voordelen. Zo creëren ze een sterke optische verruiming van een toch al grote ruimte. Daarbij zijn ze onderhoudsvriendelijk: door het omvangrijke formaat zijn er aanzienlijk minder voegen en daarmee heeft u ook aanzienlijk minder schoonmaakwerk. Het feit dat dergelijke vloertegels zeer slijtvast zijn, maakt ze tot slot ook erg duurzaam. 


Advies over antraciet vloer

Is uw keuze gevallen op een antraciet vloer, maar bent u nog niet volledig zeker over de juiste toepassing? Onze experts ondersteunen u onder het genot van een lekkere bak koffie graag met het maken van de juiste keuze. We nodigen u graag uit in een van onze showrooms. Met letterlijke duizenden tegels op onze afdelingen wand- en vloertegels en op onze WorldTegelExpo vinden we gegarandeerd iets dat bij u in de smaak valt. Maak gerust een afspraak of neem contact met ons op voor verdere vragen.

Maak een afspraak

 

 

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

94% beveelt Paul Roescher aan!

"De keuken was precies zo mooi als we gedacht hadden."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit