Een houten keuken: terug van weggeweest

Wilt u echt een sfeervolle keuken? Kies dan voor een massief houten keuken. Houten keukens zijn authentiek en uniek. Een houten keuken heeft iets bijzonders. Iets wat andere keukens niet hebben. Het unieke van een houten keuken is dat geen stukje hout hetzelfde is. Wilt u meer weten over houten keukens? Lees dan verder.

 

Welkom in onze showroom

 

Een houten keuken in elke keukenstijl

Er zijn heel veel keukenstijlen. Variërend van klassiek tot modern en van landelijk tot industrieel. Het mooie aan een houten keuken is dat het past in elke keukenstijl! We zetten hier diverse keukenstijlen voor u op een rij.

 

 • Klassieke keukens
  Een klassieke keuken kenmerkt zich door de gezellige, warme uitstraling. Het heeft iets nostalgisch. Sierlijke fronten, een gietijzeren fornuis en een natuurstenen spoelbak passen goed bij een klassieke keuken.

 • Landelijke keukens
  Landelijke keukens hebben een specifiek karakter en roepen specifieke gevoelens op. De combinatie van         kleuren en authentieke materialen zoals hout en steen creëren een luxe, maar gezellige sfeer.

 

Landelijke houten keuken Paul Roescher

 

 • Moderne keukens
  Geen fratsen, een strak design en de nieuwste apparatuur, dat zijn enkele kenmerken van moderne keukens. Verder staan moderne keukens bekend om hun greeploze lades en keukendeuren.

 • Tijdloze keukens
  Een tijdloze keuken is eigenlijk altijd goed. De stijl is niet uitgesproken klassiek, maar ook niet uitgesproken modern. Soms betreft het een mix van stijlen. Eigenlijk is een tijdloze keuken daarmee ook voor veel mensen de leukste stijl om een keuken in samen te stellen: alles is mogelijk!

 • Industriële keukens
  Gaat uw keukenhart sneller kloppen van ruw hout, gelast staal, beton en rvs? Dan is een industriële keuken echt iets voor u! Industriële keukens zijn helemaal van deze tijd. Een industriële keuken bestaat uit authentieke, natuurlijke en robuuste materialen die zorgen voor een eigen karakter en een stoere, onverwoestbare uitstraling.

Industriële houten keuken Paul Roescher

 

Greeploze houten keuken Paul Roescher

 

Soorten houten keukens

Geen houten keuken is hetzelfde! Dat maakt een houten keuken zo uniek. 

Tijdens de bewerking van het hout, wordt de puurheid van de natuur gewaarborgd. Onze houten keukens zijn er in geborsteld, nieuw, geschaafd, gezaagd en gezandstraald hout. De ambachtelijke bewerking van het hout zorgt er voor dat er geen deur of lade hetzelfde is en zal dus nooit gaan vervelen. U ontdekt telkens weer nieuwe patronen.

Daarnaast zijn er vele soorten hout. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor echt eikenhout of verweerd steigerhout, maar ook elzenhout, beukenhout, berkenhout, kersenhout en zelfs ahornhout en sparrenhout behoren tot de mogelijkheden. Iedere houtsoort heeft zijn eigen pure karaktereigenschappen en kleur. Tot slot is hout een perfecte basis om te combineren met steen en/of leer.

Old Wood / oak line keukens

Old Wood keukens zijn stoer & warm. In een strakke moderne woning brengt een old wood keuken warmte, terwijl een oak line keuken een klassieke woning een stoer karakter geeft. Oak line keukens bieden de beleving van ruw hout in vele soorten en afwerkingen. De keukens zijn te krijgen in echt eiken, maar ook de uitstraling van geschaafd steigerhout is verkrijgbaar. Een old wood / oak line keuken is een blikvanger in uw keuken. 

Old wood oak line keuken Paul Roescher

 

Houten elementen in de keuken

Vindt u een compleet houten keuken teveel van het goede, maar vindt u hout in de keuken wel mooi? Kies dan voor bepaalde onderdelen in hout. 

 • Een houten keukenblad
  U kunt kiezen uit een heel aantal keukenbladen van verschillende materialen. Heeft u zich al eens verdiept in werkbladen voor in de keuken? Een houten keukenblad geeft veel sfeer aan een keuken. Daarnaast is hout tijdloos, past het bij vrijwel elke stijl en duurzaam.

Houten werkblad Paul Roescher

 

Houten keuken met beton Paul Roescher

 

 • Houten keukendeurtjes
  Wilt u unieke fronten en keukendeurtjes? Denk dan eens aan houten keukendeurtjes. Daarmee creëert u een unieke keuken met een warme sfeer. Combineer met een keukenblad van beton voor een robuuste uitstraling. Wilt u een strakke uitstraling? Denk dan aan een werkblad van glas of van natuursteen. Kiest u voor houten keukendeurtjes? Dat kan bij een eenvoudige keukenrenovatie.  

 • Houten keuken accessoires
  Als u graag de warme sfeer en gezelligheid van hout in uw keuken wilt, maar een massief houten keuken vindt u teveel van het goede? Kies dan voor houten keuken accessoires. Zet bijvoorbeeld een grote houten snijplank op het aanrecht. Of een houten fotolijstje. Een grote klok van hout staat ook prachtig in een keuken waar u houten accessoires wilt gebruiken.

 • Een houten vloer
  Een houten vloer geeft gegarandeerd warmte en sfeer in uw keuken. Als u geen massief houten keuken wilt, maar toch de sfeer van hout in uw keuken wilt, raden wij u aan een houtlook vloer in uw keuken te leggen.

Houten vloer Paul Roescher 

De voordelen van een houten keuken

Het is zonder twijfel dat een houten keuken veel gezelligheid uitstraalt in uw keuken. Maar een houten keuken is over het algemeen iets duurder dan een keuken van kunststof of MDF. Echter heeft een houten keuken veel voordelen die een andere keuken niet heeft, namelijk:

 • Door de puurheid van het hout is geen enkele plank hetzelfde. Het hout heeft nerven en tekeningen en kan soms zelfs knoesten bevatten. Als er een keukendeurtje beschadigd raakt zult u dit amper merken. Mocht u zich wel storen aan een beschadiging dan is hout ideaal voor reparaties.

 • Hout komt uit de natuur en dat betekent dat het is opgewassen tegen de invloeden van moeder natuur. Hout kan dus wel tegen een stootje en dat garandeert jarenlang keukenplezier!

 • Hout is makkelijk te combineren met steen en leer, maar ook met diverse accessoires. De perfecte basis voor iedere keuken!

Een houten keuken op maat

Wilt u een keuken die helemaal voldoet aan uw wensen en die helemaal aansluit bij uw stijl? Denk dan eens aan een keuken op maat en ontwerp zelf uw droomkeuken van hout.
Bij Paul Roescher kunt u heel eenvoudig uw eigen keuken op maat laten maken. 

Wat is er mooier dan een houten keuken volledig naar uw wens en op maat gemaakt? Wij denken graag met u mee! 

Houten keuken Paul Roescher

 

Meer weten over een houten keuken?

Bij Paul Roescher helpen we u graag verder bij het uitzoeken van uw houten keuken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij Paul Roescher kiest u voor gegarandeerd hoge kwaliteit, voor een prijs die lager is dan waar dan ook. En door het professionele advies en de echte Twentse gastvrijheid voel je meteen dat het goed zit. U bent van harte welkom in onze showroom. Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.

Maak een afspraak

 

 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Het bijzondere aan deze verhuizing is toch wel geweest het feit, dat de uitstraling van de keuken, het sanitair, de tegels en het wandmeube

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit