Kokend water uit de kraan!

Een kokend water kraan, ook wel heetwaterkraan genoemd, voorziet u van kokend water in een mum van tijd! Stel u voor; u bent jarig. Dat is feest! De hele huiskamer zit bomvol visite en ze willen allemaal een bak koffie of een glas thee. Uw Senseo apparaat schenkt twee kopjes per keer en uwwaterkoker doet er eeuwen over om het water te koken. Iedereen komt een praatje met u maken en u hebt nog steeds maar de helft van uw gasten van hun warme drankje voorzien. Dit schiet niet op! Een kokend water kraan biedt uitkomst.

Onmisbaar in iedere keuken

De kokendwaterkraan is oorspronkelijk uitgevonden door Quooker. Het begon als als een losse kraan, náást de normale keukenmengkraan. Tegenwoordig is het niet meer nodig om verschillende losse kranen op het aanrecht te hebben. Uit een 3-in-1 kokendwaterkraan tapt u koud, warm én kokend water! Zie bijvoorbeeld dit filmpje over de Quooker Fusion:

 

Een van de grootste innovaties in de keuken de afgelopen vijf jaar. Even snel een kop koffie of thee zetten? Soep klaar maken? Kokend water om uw penne in de koken? Check, check, dubbelcheck. Wat is er handiger dan direct kokend water uit uw kraan tappen? Zet die waterkokers en fluitketels maar bij het grof vuil!

Dit is een voorbeeld van de kokendwaterkraan van Inventum, samen met hun 8-liter boiler:

Kokend waterkraan Inventum Paul Roescher

De voor- en nadelen kokend water kraan

Een extra kraan is niet nodig, met een kokend water kraan kunt u veelal ook koud en warm water tappen. Daarnaast heeft de kraan een beveiligingsmechanisme dat u en kinderen beschermt tegen een onverwachtse stroom kokendheet water. Hier de voor- en nadelen van deze supersonische kraan voor u op een rijtje:

Voordelen:

  • Vrijwel direct warm water! Nooit meer wachten op kokend water, zet nu een bakje thee in enkele seconden.
  • Geen extra kranen nodig. De kokend water kraan heeft meestal ook de mogelijkheid om warm en koud water te tappen. Hierdoor is een extra kraan overbodig. Check de beschrijving van de kraan die u op het oog hebt, om te controleren of het desbetreffende model deze funcionaliteit ook biedt.
  • Beveiligd met een ‘kinder’slot. De kraan heeft een extra dikke behuizing, zodat de buitenkant van de kraan niet heet wordt. De kraan bevat een veiligheidsmechanisme dat er voor zorgt dat u nooit verrast wordt met kokend water.
  • Nooit meer te veel water koken. U bepaalt nu zelf hoeveel water u nodig hebt! Dit in tegenstelling tot de waterkoker waar u snel te veel water kookt.

Nadelen:

  • Installatie of aanpassingen in de keuken. Soms past de boiler van de kokend water kraan niet in de keuken, omdat deze te groot is. Let dus goed op en meet vooraf de afmetingen in uw keuken en keukenkastje op. Geen zorgen: wanneer de boiler niet past kunnen er in veel gevallen nog aanpassingen gedaan worden.
  • Hogere energiekosten. Een kokend water kraan heeft veelal meer energie nodig om het water aan de kook te krijgen. Dit betekent hogere energiekosten. Deze extra kosten worden op hun beurt weer gecompenseerd met het gereduceerde waterverbruik.
  • Kalk in het water. Een kokend water kraan kan last krijgen van kalk. Een aanrader is daarom om een wateronthardingsinstallatie aan te schaffen, zoals de StopCALC. Bij Paul Roescher krijgt u hier uiteraard advies over.

Advies nodig?

Wilt u ook een kokend water kraan in uw keuken? Bij Paul Roescher adviseren wij u graag over de mogelijkheden. U heeft namelijk de keuze uit meerdere typen, fabrikanten en prijsklassen. Voor iedere keuken bieden wij een gepaste oplossing voor een kokend water kraan. Paul Roescher is een specialist op het gebied van kokend water kranen. Kom langs in onze showroom om het te ervaren of maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht