PlasmaMade: onderhoudsvrije luchtzuivering

Stel: u hebt uitgebreid gekookt, gebarbecued of een feestje achter de rug. De woonkamer hangt vol vieze geurtjes, rook of kookdampen. Om de nare lucht te verwijderen zet u de afzuigkap aan. Echter krijgt u deze vieze geuren niet verwijderd. Sprayen met luchtverfrissers is ook geen oplossing, deze maskeren enkel de geuren zonder ze te verwijderen. Had u nu maar een keuken met een PlasmaMade luchtfilter in uw afzuigkap!

Paul Roescher: PlasmaMade specialist

PlasmaMade heeft de toekomst! Deze innovatie maakt een afvoerbuis voor de afzuigkap volledig overbodig. De innovatieve PlasmaMade filter vernietigt niet alleen typische kookgeuren en -dampen, maar ook sigarettenrook, pollen, bacteriën, geurtjes, virussen en schimmels. En omdat dit filter meer doet dan enkel het geurvrij maken van vieze lucht, is het ook een redder voor mensen die gevoelig zijn voor 'schadelijke en vieze' lucht. Het filter blaast schone lucht de ruimte in, wat uw gezondheid ten goede komt. Bijkomend voordeel: de filter dempt het motorgeluid van de afzuigkap ook nog licht!

Een weergave van de werking van de PlasmaMade:

Het ontstaan van de PlasmaMade

Bedenker en uitvinder Martin van der Sluis is geen onbekende in de wereld van de keukens, hij ontwikkelde eerder PittCooking. Toen bleek dat zijn zoon last had van allergieën, maakte hij er zijn missie van om ‘iets’ te ontwikkelen wat de luchtkwaliteit in zijn woning verbeterde. “We werkten vijf jaar aan onze uitvinding,” aldus Van der Sluis. Dit heeft geresulteerd in een filter dat je ruimte binnen een uur bacterievrij maakt. Andere systemen doen hier zo’n 24 uur over. Een echte uitkomst voor mensen die gevoelig zijn voor 'slechte lucht', zoals astmapatiënten. En dat in een uitvinding niet groter dan een koekjestrommel.

 

Werking PlasmaMade

Doordat de PlasmaMade luchtfilter aangesloten kan worden op de uitblaasmond van bijna iedere afzuiginstallatie is het een bijzonder praktische innovatie. De PlasmaMade werkt door middel van een natuurlijke reactie en zet de vetten, geuren, bacteriën en pollen om in verse, schone lucht. Hierdoor is de luchtfilter enkel actief wanneer dit nodig is. De schone lucht wordt uw woning vervolgens weer ingeblazen. En iedereen kan hem plaatsen dankzij een eenvoudig plug & play systeem. Bekijk deze video over de plaatsing van een PlasmaMade luchtfilter:

De PlasmaMade filters maken cluster ionen. Wanneer deze in contact komen met de schadelijke bacteriën, geurtjes, virussen en allergenen in de lucht, worden deze omgezet tot chemisch actieve Hydroxyl radicale OH–groepen. Door een scheikundige reactie worden waterstof moleculen onttrokken aan de schadelijke deeltjes. Het gevolg is dat deze worden ontbonden en hun schadelijke karakter verliezen. Hierdoor kunt u profiteren van verse en gezonde lucht.

Energiebesparend

De PlasmaMade maakt van (bijna) iedere afzuigkap een recirculatiekap. Bij een recirculatiekap wordt de kookdamp door de filters gezogen en geneutraliseerd. De geurloze en schone lucht wordt vervolgens weer in de keukenruimte geblazen. Een recirculatiekap wordt voornamelijk gebruikt bij keukens waar een afvoer naar buiten niet mogelijk is. Echter wordt een afzuigkap zonder afvoer steeds populairder in nieuwe keukens.

Dankzij de PlasmaMade is geen luchtafvoer naar buiten nodig. Dit zorgt voor een flinke energiebesparing. Een gezin met een afvoer afzuigkap blaast namelijk per jaar voor zo’n 200 euro warme lucht naar buiten. Totaal overbodig dus! Het stroomverbruik van de PlasmaMade is slechts 15 Watt. Sensoren houden de luchtstroom constant in de gaten. Wanneer het nodig is, schakelt het systeem in en voert het ongewenste elementen in de lucht af. De PlasmaMade komt precies op tijd, want vanaf 2021 moeten alle nieuw te bouwen woningen vrijwel energieneutraal gebouwd worden.

Onderhoudsvrije recirculatiekap

Bij een normale recirculatie-afzuigkap moeten de recirculatiefilters regelmatig vervangen worden, dit is bij de PlasmaMade niet nodig. Het apparaat is zelfreinigend, onderhoudsvrij en gaat circa tien jaar mee. Het filter is een eenmalige investering. Als extra zekerheid geeft PlasmaMade vijf jaar garantie op de filter. De geschatte levensduur is tien jaar, onderhoudsvrij!

Wij vertellen u er graag meer over

Bij Paul Roescher vertellen we u graag meer over de voor- en nadelen van de PlasmaMade. Bent u benieuwd naar deze innovatieve luchtfilter? Bezoek dan onze showroom!

Maak een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

Bestelling gedaan op de webshop. Supersnel geleverd. Ik had zelf een foutje gemaakt en te kort besteld, maar ook dit was geen enkel probleem. Supersnel nageleverd. Zeker een aanrader. Ook kwalitatief zijn wij zeer tevreden.

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit