Voor- en nadelen van een open kledingkast

Een open kledingkast ziet er in de folder immer stylish uit. Alles is mooi op kleur gesorteerd en stemt perfect af op het interieur van de slaap- of woonkamer. In werkelijkheid pakt dat vaak heel wat anders uit. Check hier de voor- en nadelen van een open kledingkast.

Online kastenshowroom

Open kledingkast Paul Roescher


De grootste voordelen van een open kledingkast

1. Meer overzicht

Een open kledingkast geeft u in één oogopslag een overzicht van uw hele kledingcollectie. Daarnaast kan een open kledingkast, wanneer deze netjes is opgeruimd, een echte boost geven aan uw interieur.

2. Een stuk goedkoper

Een open kast is in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan een dichte kast. Logisch, want een open kledingkast heeft minder materialen, omdat het geen deuren heeft. Daarnaast is een open kledingkast duurzamer voor het milieu.

3. Ruimtelijke uitstraling

In een kleine kamer laat een open kledingkast de kamer optisch groter lijken dan een gesloten kledingkast die vaak snel kolossaal aandoet. Daarnaast hoeft u bij een open kledingkast geen rekening houden met de draairichting van deuren, waardoor u extra oppervlakte overhoud in de kamer.

De grootste nadelen van een open kledingkast

1. Veel stof

Het grootste struikelblok voor veel kastkopers is het stof dat een open kast vangt. Wanneer u kleding een seizoen niet aantrekt is het daarom verstandig om deze op te bergen in een gesloten kledingkast. Kies ook voor een lichte kledingkast, zoals wit of zachte houtsoorten. Stof nestelt zich sneller op donkere materialen.

2. Rommelige uitstraling

Een open kledingkast oogt snel rommelig. Vaak is styling pure noodzaak. Wanneer u uw kleding sorteert op kleur schept u al snel meer overzicht.

De oplossing? Een halfopen kledingkast!

Een open kledingkast is er ook een half-open variant.

De half open en half dichte kledingkast is dé oplossing en biedt het beste van beide werelden. Hang uw mooiste kleding uit en berg de rommelige of bonte kleding op in lades. Gesloten lades in een open kast geven de kast ook nog eens meer klasse!

Andere tips voor een open kledingkast

1. Zorg ervoor dat er geen zonlicht schijnt op de kast

Het is belangrijk dat u uw kleding niet te veel blootstelt aan zonlicht. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat de kleuren vervagen. Door een paar gordijnen te plaatsen in de kamer voorkomt u dit op een gemakkelijke manier. 

2. Onderscheid uw zomer- en winterkleding

Wij zullen u aanraden om kleding die u niet veel draagt alsnog in een gesloten ruimte op te bergen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld uw zomer- en winterkleding te scheiden. Bovendien wordt uw kledingkast nog overzichtelijker ook!

3. Laat uw kleding hangen

Kleding blijven vaak het mooiste wanneer u ze aan een kledinghanger ophangt. Dit geld vooral voor overhemden en jurken. Ook staat het mooier en ziet uw open kledingkast er netter uit.

4. Gebruik bakken

Sommige kledingstukken als bh's, sokken en onderbroeken ogen snel slordig in een open kledingkast. Het is daarom handig om de lades of bakken te gebruiken om deze kledingstukken daar in op te bergen. Zo weet u ook direct waar u bepaalde kledingstukken kunt vinden.

 Open kledingkast van Paul Roescher

Inspiratie nodig? Kom langs in de megastore van Paul Roescher

Wilt u ook een open kledingkast in uw slaapkamer? Dat kan! U bent altijd welkom in onze showroom. Bij Paul Roescher is het ook mogelijk om een afspraak te maken met één van onze adviseurs die graag meeneemt in onze kastenwereld.

Maak een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

“Een keuken, badkamer, houten vloer: Paul Roescher heeft ons in alles voorzien."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit