figure

Voor- en nadelen van een open kledingkast

Een open kledingkast ziet er in de folder immer stylisch uit. Alles is mooi op kleur gesorteerd en stemt perfect af op het interieur van de slaap- of woonkamer. In werkelijkheid pakt dat vaak heel wat anders uit. Check hier de voor- en nadelen van een open kledingkast.

Open kledingkast Paul Roescher


De grootste voordelen van een open kledingkast

1. Meer overzicht

Een open kledingkast geeft u in één oogopslag een overzicht van je hele kledingcollectie. Daarnaast kan een open kledingkast, wanneer deze netjes is opgeruimd, een echte boost geven aan uw interieur.

2. Een stuk goedkoper

Een open kast is in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan een dichte kast. Logisch, want een open kledingkast heeft minder materialen, omdat het geen deuren heeft. Daarnaast is een open kledingkast duurzamer voor het milieu.

3. Ruimtelijke uitstraling

In een kleine kamer laat een open kledingkast de kamer optisch groter lijken dan een gesloten kledingkast die vaak snel kolossaal aandoet. Daarnaast hoef je bij een open kledingkast geen rekening houden met de draairichting van deuren, waardoor u extra oppervlakte overhoud in de kamer.


De grootste nadelen van een open kledingkast

1. Veel stof

Het grootste struikelblok voor veel kastkopers is het stof dat een open kast vangt. Wanneer u kleding een seizoen niet aantrekt is het daarom verstandig om deze op te bergen in een gesloten kledingkast. Kies ook voor een lichte kledingkast, zoals wit of zachte houtsoorten. Stof nestelt zich sneller op donkere materialen.

2. Rommelige uitstraling

Een open kledingkast oogt snel rommelig. Vaak is styling pure noodzaak. Wanneer u uw kleding sorteert op kleur schept u al snel meer overzicht.


De oplossing? Een halfopen kledingkast!

De half open en half dichte kledingkast is dé oplossing en biedt het beste van beide werelden. Hang uw mooiste kleding uit en berg de rommelige of bonte kleding op in lades. Gesloten lades in een open kast geven de kast ook nog eens meer klasse!

Inspiratie nodig? Kom langs in de megastore van Paul Roescher

Wilt u ook een open kledingkast in uw slaapkamer? Dat kan! U bent altijd welkom in onze showroom. Bij Paul Roescher is het ook mogelijk om een afspraak te maken met één van onze adviseurs die graag meeneemt in onze kastenwereld.

Wilt u ook een open kledingkast in uw slaapkamer? Dat kan! U bent altijd welkom in onze showroom. Bij Paul Roescher is het ook mogelijk om een afspraak te maken met één van onze adviseurs die graag meeneemt in onze kastenwereld.

Bekijk een voorproefje van de showroom

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

73% beveelt Paul Roescher aan!

"Afspraken over levering en plaatsing waren ook duidelijk en alles liep volgens plan.Keuken is op één dag geplaatst."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit