7 typen afzuigkappen

U wilt een afzuigkap aanschaffen. Maar welk type is het meest geschikt voor u en uw situatie? Check vooraf altijd over wat voor afzuigsysteem uw huis beschikt. Niet ieder huis heeft een afvoer naar buiten. Sommige huizen beschikken namelijk over een recirculatiesysteem. Dit systeem filtert de dampen en blaast deze vervolgens terug de keuken in.

Wilt u een afzuigkap kopen? Wij verkopen meerdere soorten in onze webshop

Afzuigkappen webshop

Het type afzuigkap is afhankelijk van uw keuken én uw persoonlijke stijl. Hier een overzicht van de 7 typen afzuigkappen:

Onderbouw afzuigkap

De onderbouw afzuigkap is een vrij standaard model. Dit model wordt vaak gemonteerd onder een kastje of direct aan de want. De lucht kan via een afvoerbuis door het kastje naar buiten. Wilt u van de afvoerbuis af, kies dan voor een recirculatiesysteem.

Vlakscherm afzuigkap

Een vlakscherm afzuigkap is in de meeste gevallen uitschuifbaar. De dampen worden afgezogen door middel van een uitrekbaar scherm. Op deze manier houdt je de afzuigkap uit het zicht.

Wandschouw afzuigkap

Een wandschouw afzuigkap heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een schouw aan de wand. Deze modellen zijn sterker in vermogen dan bovenstaande modellen. De wandschouw afzuigkap is er ook in een diagonale variant. Deze afzuigkap is aan de voorkant hoger dan aan de achter kant, wat extra hoofdruimte biedt.

Geïntegreerde afzuigkap

Een geïntegreerde afzuigkap is volledig weggewerkt. Deze is niet zichbaar, tenzij u hem wilt gebruiken. De kap is weggewerkt in een keukenkastje. Dit kastje kan opengetrokken worden, waardoor de afzuigkap zichtbaar wordt en direct in werking treedt.

Inbouw afzuigkap

Een inbouw afzuigkap wordt netjes weggewerkt aan de onderzijde van een keukenkastje. Dit model is vergelijkbaar met de vlakscherm afzuigkap, alleen is deze variant niet uitschuifbaar.

Plafond afzuigkap

Een plafond afzuigkap doet qua uiterlijk denken aan een airco. Deze afzuigkap is in het plafond ingebouwd. De afzuigkap doet het goed in een grootkeuken of boven een kookeiland.

Paul Roescher plafondafzuigkap

Hoofdvrije afzuigkap

De hoofdvrije afzuigkap is te herkennen aan de diagonale plaatsing van de afzuiginstallatie. Normaliter hangt de afzuigkap horizontaal boven de kookplaat, waardoor het zicht belemmerd kan worden. Bij een hoofdvrije afzuigkap heeft u vrij zicht op het kookveld en hoeft u niet bang te zijn om uw hoofd te stoten.

Paul Roescher hoofdvrije afzuigkap

PlasmaMade: kies voor een ingebouwde luchtfilter

De PlasmaMade luchtfilter maakt de afvoerbuis van de afzuigkap overbodig. De luchtfilter kan worden geplaatst in ieder afzuigkap. Het kleine apparaat filter vieze luchtjes en blaast de schone lucht weer de kamer in. Warme lucht wordt dus niet direct naar buiten geblazen, maar blijft circuleren in uw woning, waardoor u bespaart op uw energierekening. Lees meer over de innovatie van PlasmaMade.

 

Meer weten over afzuigkappen?

Wilt u meer weten over welke afzuigkap goed bij u past? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Afspraak maken

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Wij zijn erg blij met de prachtige keuken en de badkamer. Ze hebben alle tijd voor je, en praktische ideeën. Je voelt je thuis!"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit