Een bad kiezen: doe de check

Je gaat een nieuw bad kiezen voor in uw badkamer? Paul Roescher geeft vijf essentiële tips voor een bad dat bij u past!

1. Normaal bad of whirlpool?

Een bad met bubbels of een normaal bad, waar gaat uw voorkeur naar uit? Een whirlpool is heerlijk ontspannend, maar is wel duurder in aanschaf en maakt meer lawaai dan een stil bad. Daarnaast moet u een extra groep vrij hebben in de meterkast. Wij adviseren om een whirlpool een keer te gebruiken bij vrienden/familieleden of in een hotel.

2. Alleen in bad of met uw partner?

Gaat u vaak samen met uw partner in bad? Houd rekening met de diepte en de grootte van het bad. In dat geval raden wij u aan om een duobad met een diepte van 48 centimeter te kiezen. Let er op dat de knop voor de afvoer van het water aan de zijkant is gepositioneerd en niet tegen de zijwanden, omdat één persoon dan minder fijn zit.

3. Hoeveel ruimte in de badkamer?

Heeft u een kleine badkamer? Dan is het verstandig om een ruimtebesparend bad te kiezen. Op die manier kunt u toch genieten van een duik in de badkuip, zonder dat de badkamer te vol wordt. Ruimtebesparende baden zijn of korter (bijv. 1.60 meter ipv 1.80 meter) of juist smaller.

4. Hoe vaak gaat u in bad?

Gaat u niet vaak in bad? Kies ook dan voor een ruimtebesparend bad, omdat het anders veel ongebruikte ruimte is. Koop een niet te dure badkuip en investeer een groter deel van het budget aan bijvoorbeeld een fraaie inloopdouche.

5. Een ‘eyecatcher’ of simpel?

Een vrijstaand bad is schitterend en staat mooi in een grote badkamer. Als u een ‘eyecatcher’ zoekt, dan is een vrijstaand bad een goede keuze. Houd er wel rekening mee dat een vrijstaand bad meer ruimte inneemt dan een ingebouwd bad.

Hieronder enkele foto’s van badkamers met mooie ligbaden. Inspiratie opdoen? Kom naar één van de showrooms van Paul Roescher in Apeldoorn en Rijssen.

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

95% beveelt Paul Roescher aan!

“Ik sta elke dag met veel plezier te koken, er gaat niets boven een gasfornuis. De oven werkt super!"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit