7 voordelen van een infraroodcabine

Een infraroodcabine is makkelijk te monteren, eenvoudig in gebruik  en werkt verlichtend bij spier- en gewrichtspijn. Dit zijn, kort door de bocht, de grootste voordelen. In deze checklist lichten we de voordelen nog wat uitgebreider uit:

 

1. Snelle opwarmtijd

Bij een traditionele sauna duurt het een half uur tot een uur tot de vollegdige ruimte is verwarmd. Een infraroodcabine maakt gebruik van lampen. Deze hebben een opwarmtijd van slechts 5 tot 10 minuten. Binnen no time heb je een aangename temperatuur van 40 tot 45 graden bereikt.

2. Goedkoop in verbruik

Een infraroodcabine sluit u heel gemakkelijk aan op een stopcontact. Geen speciale stroomaansluitingen of andere fratsen. Een cabine verbruikt tussen de 1100 en 3000 watt, afhankelijk van de grootte. Ter vergelijking: een stofzuiger verbruikt circa 2000 watt!

Wat kost een infraroodcabine mij op jaarbasis? Een gemiddelde cabine werkt met acht stralen, wat een vermogen van 2,4 kilowatt verbruikt. Een KW kost anno 2016 ongeveer 22 cent. Er van uitgaande dat u maximaal een half uur in de cabine doorbrengt, twee keer per weer. De verbruikskosten zijn in dat senario 44 cent per week. Op jaarbasis zal dit je ongeveer 23 euro kosten.

3. Help de spieren en gewrichten ontspannen

Infrarood werkt dieper op de spieren dan een traditionele sauna. De stralen dringen diep door in de huid en hebben een genezende werking. Daarnaast kunt u een cabine op maat samenstellen en zelf het aantal en de plaats van de stralen bepalen. Zo heeft u optimaal resultaat!

4. Werkzaam tegen giftige stoffen

Infraroodcabines worden gebruikt door fanatieke sporters, ouderen en reumapatienten. Een stelselmatig gebruik kan zelfs de kwaliteit van leven verbeteren. Dat is niet niks! De stralen stimuleren de bloedsomloop en voeren giftige stoffen sneller af. Het gevolg is soepelere spieren en een gezonde huid.

5. Kan ook gebruikt worden in groepsverband

In een infraroodcabine is de luchtvochtigheid lager dan in een traditionele sauna. Hierdoor zijn deze cabines aangenamer in groepsverband dan de Finse sauna's. Infraroodcabines worden ingesteld op een vaste temperatuur, deze zal daardoor nooit verder stijgen.

6. Compact

Infraroodcabines zijn over het algemeen een stuk compacter dan traditionele Finse sauna's. Dit maakt de cabines makkelijker te plaatsen. Daarnaast wordt de cabine, heel makkelijk, aangesloten op het stopcontact.

7. Gemakkelijk te monteren

Het merendeel van de infraroodcabines bestaat uit een gemakkelijk kliksysteem, waardoor de cabines in een mum van tijd in elkaar worden geklikt. Houd bij het plaatsen altijd rekening met het openen en sluiten van deuren. Zorg er daarnaast voor dat de ondergrond stevig is.

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"De bestellingen en de afleveringen zijn met de precisie van een Zwitsers uurwerk uitgevoerd."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit