Dit zijn de keukentrends van 2022

Het jaar 2022 brengt weer heel wat moois op keukengebied. Sommige trends zetten zich dit jaar door en andere trends zijn nieuw. Technische snufjes in de keuken zijn steeds meer in opkomst. En er wordt steeds meer gebruikt gemaakt van duurzame materialen en natuurlijke kleuren. Ook nieuwe technologieën zoals
anti-fingerprint zijn razend populair. Laat u inspireren door de nieuwste trends op keukengebied.

Onze collectie keukens bekijken? Online keukenshowroom

1. De keuken als woonkeuken

De keuken was altijd een functionele plek. Maar daar komt verandering in. De keuken is nu de plek waar alle gezelligheid samenkomt. De plek waar het heerlijk ruikt naar verse appeltaart, waar aan de keukentafel de krant gelezen wordt, waar met vrienden een wijntje gedronken wordt, kortom: de plek waar gewoond en geleefd wordt, een echte woonkeuken. Ook het kookeiland neemt een steeds prominentere plek in. De kookeilanden worden steeds mooier en zijn erg geliefd. Ze geven uw interieur net een beetje meer luxe.
Ook zien we dat de keuken steeds meer onderdeel wordt van het interieur. De stijl, kleuren en materialen van de keuken vallen steeds meer samen met de rest van het interieur.

 

2. Natuurlijke kleuren en duurzame materialen

Over duurzame keukens wordt steeds meer gesproken. Veel mensen vinden het steeds belangrijker om te weten waar de materialen vandaan komen en hoe ze geproduceerd worden. Daarnaast zien we dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van natuurlijke kleuren en materialen. Natuurlijke kleuren als pastel, beige, bruin, okergeel en groen zien we steeds meer terug in interieurs en ook in de keuken. Hout, beton, bamboe en zeegras zijn natuurlijke materialen die perfect passen in de keuken en in de rest van het interieur.

 

3. Donkere keukens

Een andere trend die we zien zijn zwarte keukens of keukens in donkere kleuren. Zwarte of donkere keukens hebben een luxe uitstraling en zijn ook goed te combineren met de rest van uw interieur. Ook past een donkere keuken goed bij diverse interieurstijlen en keukenstijlen. Combineer een donkere keuken met donkere apparaten, zoals een donkere koffiemachine, fornuis, afzuigkap, een wijnkoeler en andere inbouwapparatuur. Zwart kan ook perfect gecombineerd worden met natuurlijke kleuren en materialen. Of met wit, voor een contrast.

 

4. Technologie in de keuken

De traditionele keuken maakt steeds meer plaats voor een keuken met de nieuwste technologische snufjes. Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid om apparaten met elkaar te koppelen. Ook zijn er apparaten, zoals een oven, die u via uw smartphone kunt bedienen. Kookgemak en kookplezier gaan hand in hand. Zo is er een mogelijkheid om een Google Nest mini aan uw keuken toe te voegen. U kunt zo spraakgestuurd uw keukenapparatuur aansturen. Ook is de contactloze oplader in het werkblad een populaire trend. Zo laadt u uw telefoon op tijdens het koken of het ontbijt. U zult zien dat in 2022 technologie in de keuken een steeds grotere plek gaat innemen. 

moderne keuken

 

5. Anti-fingerprint

Een van de nieuwste technologieën op het gebied van keukenfronten is de anti-fingerprint technologie. Door deze technologie zijn de fronten beter bestemd tegen vingerafdrukken en andere vlekjes. Ook zijn de fronten een stuk makkelijker schoon te houden. Zo krijgen uw fronten een langere levensduur en blijven ze er mooi uitzien. In 2022 zien we een grote stijging in de vraag naar dit soort anti-fingerprint fronten.  

Keukentrends: bent u toe aan een nieuwe keuken in 2022?

We hebben enkele keukentrends voor 2022 met u gedeeld. Zo kunt u inspiratie opdoen voor uw nieuwe keuken. De woon- en leefkeuken is een prachtige aanvulling op uw interieur. Ook als u wat minder ruimte heeft zijn er mogelijkheden voor een woonkeuken.  Wij adviseren u graag over een duurzame keuken en over de mogelijkheden van technologie in de keuken. Bent u op zoek naar een nieuwe keuken die voldoet aan uw wensen? Laat u inspireren door de keukentrends 2022!

 

Meer weten over de keukentrends van 2022?

Als u op zoek bent naar een nieuwe keuken, bent u bij Paul Roescher aan het juiste adres. We kennen alle mogelijkheden en stemmen die perfect af op uw wensen. Bij ons kiest u voor gegarandeerd hoge kwaliteit uit het grootste assortiment van Nederland, voor een prijs die lager is dan waar dan ook. En door de inspirerende collectie, het professionele advies en die echte Twentse gastvrijheid voel je meteen dat het goed zit. En dat gevoel dat neemt u meer naar huis. 

 

Bezoek onze showroom voor een dagje gezellig Paul Roescher. We staan voor u klaar met wat lekkers. Onze keukenadviseurs helpen u graag met het uitkiezen van de tegels die perfect passen in uw interieur. 

 

Maak een afspraak


 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Al onze wensen bleken mogelijk en ook het aankoopproces was zeer prettig"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit