Wat kost een vloer?

Wat kost het? Was kostet es? What does it cost? ¿Cuanto cuesta? We krijgen de vraag vrijwel bij ieder gesprek dat onze keuken-, badkamer- of vloerexperts hebben met onze klanten. Het is in de eerste plaats natuurlijk een erg legitieme vraag. Maar bovenal is het in de meeste gevallen ook een moeilijke vraag. Er zijn heel veel aspecten te benoemen die invloed hebben op het juiste antwoord op deze vraag. Zeker bij de aanschaf van een vloer moet u met veel dingen rekening houden als u de exacte kosten wilt weten van uw droomvloer. Om u toch een beetje voor te bereiden, nemen we u mee langs al deze aspecten die de kosten van een vloer bepalen.

We weten als geen ander dat het licht dansen is op andersmans vloer; wij hoeven immers het geld niet zelf uit te geven. Maar wij willen wel graag het beste voor onze klanten. Door goed te luisteren naar uw vraag en uw wensen, horen en weten we wat u nodig heeft. Alleen op deze manier kunnen wij u van goed advies voorzien. Daarnaast zijn wij een speciaalzaak op het gebied van vloeren. We kunnen in iedere prijsklasse kwaliteit bieden. Bovendien bieden wij prijzen die lager zijn dan waar ook. Dit doen we door slim en groot in te kopen. Deze aspecten geven wellicht niet direct antwoord op de vraag wat kost een vloer? Maar ze rechtvaardigen wel de kosten van een vloer.

Maar uiteraard zijn er veel meer aspecten die de kosten van een vloer (mede) bepalen.

Wat kost een vloer? Tijd!

In de eerste plaats kost een vloer tijd. Als u toe bent aan een nieuwe vloer is het zaak voldoende tijd te steken in wat u eigenlijk wilt. Met een gedegen voorbereiden komt u goed beslagen ten ijs en kan een van onze vloerexperts u direct de juiste weg wijzen. Komt u naar een van onze megastores om een nieuwe vloer uit te kiezen, bereid u dan goed voor.

  • Wat is de totale oppervlakte van de ruimte waar de nieuwe vloer moet komen?
  • In welke ruimte wilt u een nieuwe vloer?
  • Wat is het budget? Wat wilt u uitgeven aan een nieuwe vloer?

Doe voldoende inspiratie op

Niets is leuker dan voorpret. Doe inspiratie op over alles wat u mooi vindt als het om vloeren gaat. Bekijk bijvoorbeeld onze Pinterest-pagina of ons Instagram-account. We posten met regelmaat inspirerende ruimtes met de meest uiteenlopende vloeren en de nieuwste trend in vloerenland.

Het is belangrijk om vooraf tijd te besteden aan deze basisaspecten; een vloer schaf je immers aan voor langere tijd en is dus een erg belangrijke keuze!

Materiaal

Een van de aspecten die de kosten van een vloer bepalen is het materiaal. Vloeren zijn er in vele soorten en maten. U zult wel eens het gevoel hebben door de bomen het bos niet meer te zien. Daar hebben we direct de het eerste materiaal waar veel mensen een vloer van willen hebben: hout. Een houten vloer geeft de ruimte karakter en straalt warmte uit, is tijdloos en duurzaam. Maar een houten vloer kan ook vaak prijzig zijn. Alternatief voor hout is een laminaat vloer. Dit soort vloer is veelal niet van echt hout te onderscheiden, is vaak wat stiller en makkelijker schoon te maken én is vaak goedkoper dan een houten vloer. Een ander alternatief voor een houten vloer is PVC. PVC vloeren is het onderhoudsarme alternatief voor hout waarmee je toch de uitstraling en structuur van hout behoudt.

Benieuwd naar de vloeren van Paul Roescher? Kom eens langs in onze megastores in Rijssen of Apeldoorn.

Stijl

De vloer is de basis van uw woning/badkamer of welke ruimte ook en heeft daardoor direct impact op de uitstraling van deze ruimte. De stijl is daarom erg bepalen. Kiest u voor een vloerstijl die in het verlengde ligt van de stijl die u nu heeft? Of kiest voor een nieuwe stijl? En welke stijl moet u dan kiezen? Wat vind u mooi? Er zijn ontzettend veel verschillende vloerstijlen en daarom is belangrijk dat u zich goed verdiept in de stijl(en) die u mooi vindt. Onze vloerexperts kunnen u hier natuurlijk over adviseren. Maar neem alvast een kijkje op onze vloerstijlen-pagina

Comfort

Een ander aspect dat de kosten van een vloer bepaalt is comfort of in elk geval de mate van comfort. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor een stille vloer vanwege de rust of omdat u graag rekening wilt houden met de (onder)buren.

Voor veel mensen is het tegenwoordig een wensen om vloerverwarming te hebben. Het (laten) aanleggen van vloerverwarming brengt kosten met zich mee. Daarnaast is het goed om u in te lezen in de voorwaarden ten aanzien van vloerverwarming en welke voorbereiding u moet treffen. Tenslotte is het goed om te weten dat niet iedere vloer even geschikt is om te combineren met vloerverwarming. De vloerexperts van Paul Roescher vertellen u hier graag alles over!

Bij het kiezen van een nieuwe vloer speelt wellicht ook het onderhoudsaspect mee. Gaat u voor een vloer met de minste onderhoud of kiest u juist voor de vloer van uw dromen en neemt u het eventuele vele onderhoud voor lief?

Doe-het-zelf of doe-het-door-iemand-anders?

U heeft de vloer uitgekozen die precies past bij de (nieuwe) stijl van bijvoorbeeld uw woonkamer en de vloer voldoet aan de wensen en eisen die u heeft ten aanzien van comfort. Dan komt de vraag: wie gaat de vloer leggen? Uit kostenoverwegingen kan u kiezen om de vloer zelf te laten leggen. U kunt natuurlijk ook deze doe-het-zelf optie kiezen omdat u het leuk vindt om met uw nieuwe vloer aan de slag te gaan.
Maar de meeste mensen kiezen ervoor om de vloer te laten leggen. Vraag onze vloerexperts naar onze legservice.

Voel je thuis met een vloer van Paul Roescher

De ‘Wat kost een vloer?’ vraag is naast een erg begrijpelijke vraag ook een erg moeilijke vraag. Er zijn zoveel aspecten die de prijs van een vloer (kunnen) bepalen. Het belangrijkste aspect aan een nieuwe vloer is, is dat de vloer u het gevoel geeft dat u thuis bent. Of dat nu in de keuken is of in de badkamer; de vloer bepaalt het gevoel dat je hebt of krijgt in een ruimte. Wij weten wat belangrijk is om je ergens thuis te voelen. We gaan samen met u op zoek naar de vloer van uw dromen. En die vloer gaat u samen met een van onze vloerexperts vinden! Dat garanderen we u!

Maak alvast een vrijblijvende afspraak en kom gezellig langs bij Paul Roescher in Rijssen of Apeldoorn.

Maak een afspraak