Grijze tegels in huis? De do’s en dont’s!

Ben je op zoek naar grijze tegels voor in je huis? Onze tegelexperts adviseren u graag bij de keuze voor een grijze tegel, het gebruik van grijze tegels in huis en het onderhoud ervan. Wilt u graag geinspireerd worden? Kom dan naar de grootste tegelshowroom ter wereld en ontdek oneindige designmogelijkheden voor iedere ruimte binnen én buiten uw huis!

De kleur grijs voor tegels is sinds jaar en dag de meest populaire kleur voor in badkamers en in woonkamers. Een grijze tegelvloer is uitstekend te combineren met bijvoorbeeld vloerverwarming. Dit komt doordat een tegel een erg goede warmtegeleiding heeft. Daarnaast is een tegelvloer zaak duurzaam en slijtvast! Ook is de kleur grijs makkelijk te combineren met andere kleuren. Doordat grijs vaak een als ondergeschikte kleur wordt gebruikt versterkt het doorgaan de kleur waar het mee gecombineerd wordt. 

In welke ruimte komt de grijze tegel?

Bij het kiezen van grijze tegels is het in de eerste plaats erg belangrijk om te kijken naar de ruimte die u voor ogen hebt voor de grijze tegel. Wil je de tegels leggen in een droge of juist vochtige ruimte? Is de ruimte vaak koud of moet het er lekker warm zijn? Wilt u de grijze tegels graag in de badkamer plaatsen dan is het handig om te letten op hoe slijtvast de tegel is. Op deze manier kunt u of uw kinderen niet uitglijden. 

Het is ook goed om te kijken welke uitstraling u de beoogde ruimte wilt geven met een grijze tegel. Wilt u een industriële look creëren in uw woonkamer, keuken of badkamer? Grijze tegels zijn de perfecte keuze; met name betonlook tegels hebben een stoere, koele uitstraling waar je perfect een industriële look mee creëert. 

DO: Bedenk goed in welke ruimte de grijze tegels moeten komen.  

 

Betonlook grijze tegels in huis? Vind ze bij Paul Roescher

 

Legpatroon en formaat

In het verlengde van de ruimte zijn formaat en legpatroon van grijze tegels in huis een belangrijke DO. Ook hier is het van belang om goed na te denken wat u wilt met de ruimte. Wilt u een rustige ruimte met een ruimtelijk effect? Dan zijn grootformaat grijze tegels prima. Met een klein(er) formaat tegel creëert u wat meer gezelligheid maar kan het ook drukker overkomen. 
U kunt grijze tegels netjes naast elkaar leggen voor een vrij neutraal legpatroon. Door bijvoorbeeld te werken met diagonale lijnen kan een ruimte optisch gezien ruimtelijker ogen. Diagonale lijnen zijn gemakkelijk aan te brengen door de grijze tegels in huis bijvoorbeeld 45graden te draaien.

DO: Laat het legpatroon en formaat van de grijze tegels passen in uw huis!     

Grijze tegels voor in huis door een specialist

Het is aan te raden om voor uw nieuwe grijze tegels naar een tegelexpert te gaan. Bij Paul Roescher kunnen wij u alles vertellen wat u moet weten over grijze tegels in huis. Onze tegelexperts hebben de kennis in huis om u te adviseren over de specifieke eigenschappen van grijze tegels. Op basis van uw wensen voor wat betreft de ruimte waar u de tegels in wilt hebben, het legpatroon en het formaat tegel, kunnen wij een inschatting maken van de hoeveelheid tegels die we denken nodig hebben! 

DO: Ga naar een tegelexport

Wat kunt u beter niet doen met grijze tegels in huis? 

  • Zelf grijze tegels leggen in huis. De tegelexperts van Paul Roescher kennen feilloos de eigenschappen van iedere tegel, dus ook die van grijze tegel. Iedere tegel heeft andere eigenschappen en dat maakt het leggen ervan lastig(er). Voor het beste en mooiste resultaat, leggen de tegelexpert van Paul Roescher bij u uw grijze tegelvloer in huis!
  • Kom langs in onze grootste tegelshowroom ter wereld. Wij bieden u diverse voorbeeld tegelvloeren zodat u niet op basis van een voorbeeldtegel uw keuze hoeft te maken

Meer weten over grijze tegels in huis?

U hebt nu meer informatie gelezen over wat u moet doen met grijze tegels in huis en wat eigenlijk not done is. Wij nodigen u graag uit om ons aanbod grijze tegels te komen bekijken. Dat kan in zowel ons filiaal in Rijssen als in Apeldoorn. U vindt hier de Wand&Vloer tegel afdelingen met meer dan 5.000 soorten tegels.|

U bent van harte welkom voor een afspraak!  

Maak een afspraak >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

“Na een aantal keukenspecialisten bezocht te hebben, kwamen wij binnen bij Paul Roescher. Er hing direct een andere sfeer."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit