Tips om de perfecte maat vloertegels te kiezen

Als pionier en marktleider op het gebied van wand- en vloertegels weten wij als geen ander: vloertegels zijn er verschillende soorten en maten. Neem ons assortiment even: u kunt kiezen uit ruim 1.200 soorten tegels in onze tegelshowroom van 6.000 m2. Het maken van de juiste kiezen voor een vloertegel is dan ook geen gemakkelijke opgaaf. Maar wel een opgave waar we u graag mee willen én kunnen helpen! Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een tegelvloer is de maat van de vloertegel. Wij geven u alvast enkele tips om de perfecte maat vloertegel te kiezen. 

De ideale vloertegel

´Spiegeltje, spiegeltje aan de tegelwand. Welke vloertegel is de mooiste en beste van het land?'. De ideale vloertegel is mooi, moet passen in uw interieur, is duurzaam, is slijtvast en er moet een niet al te zwaar prijskaartje aan de tegel hangen. Bovendien wilt u misschien wel vloerverwarming combineren met vloertegels en u wilt eigenlijk ook niet te veel onderhoud hebben aan de vloertegel want u wilt vooral genieten van uw tegels in plaats van ze schoon te maken/houden. Geloof ons als we stellen: aan al deze wensen kan prima voldaan worden met het huidige aanbod aan vloertegels! Er is keuze te over; voor ieder budget en voor iedere wens. 

Vloertegel = maatwerk

Heeft u de vloertegel van uw dromen gevonden dan komt eigenlijk de volgende en misschien wel belangrijkste keuze: het formaat. Over het algemeen werd gesteld dat in een grote ruimte grote tegels het beste tot hun recht kwamen in vergelijking met een kleine ruimte waar grootformaat tegels de ruimte optisch juist nog kleiner kunnen laten lijken. Maar in bijvoorbeeld een toiletruimte van een meter breed kunnen prima 2 rechthoekige tegels van 50*100 geplaatst worden. Het hangt natuurlijk altijd af van de specifieke ruimte en welk effect en uitstraling u wilt creëren. Laat u dus op voorhand goed adviseren door een van onze tegelexperts

Grootformaat vloertegel

De grootformaat vloertegel is tegenwoordig enorm populiar. Kiest u voor een grootformaat tegel dan kiest voor praktisch en geeft u de ruimte een strakke uitstraling. Bovendien creëert u een optisch grotere ruimte met een grootformaat tegel. Doordat u minder vloertegels nodig heeft in een ruimte, heeft u ook minder te maken met voegen. Enerzijds hebben voegen effect op de optische ruimtelijkheid van bijvoorbeeld een badkamer. Anderszijds heeft u door gebruik te maken van grootformaat vloertegels minder onderhoud aan de voegen: hoe minder voegen hoe minder tijd u hoeft te besteden aan het onderhoud er van. Bekijk ons aanbod Grootformaat, Giga & XXL tegels van Paul Roescher. 

De perfecte maat vloertegel kan een grootformaat, giga of een XXL vloertegel zijn

Klein formaat vloertegels

Kiest in een ruimte voor een klein(er) formaat vloertegels dan wilt u de ruimte een eigentijdse look geven. Voor een speelser effect in bijvoorbeeld uw keuken kiest voor een combinatie van grootformaat vloertegels met een klein(er) formaat vloertegels.

Tip van Paul Roescher: als u onze tegelshowroom komt bezoeken, neem dan een tekening met een weergave van de ruimte waar u graag vloertegels in wilt hebben mee. Op basis daarvan kunnen wij u het beste advies geven en u helpen bij het kiezen van de perfecte maat vloertegels. 

Vloertegels in iedere ruimte

Een belangrijk aspect om mee te nemen in de zoektocht naar de perfecte maat vloertegel is de ruimte waar u de vloertegels graag wilt (laten) plaatsen. Zo is de keuze van de maat vloertegel in een badkamer indirect belangrijk vanwege de voegen en het onderhoud van de voegen. Hoe groter de vloertegel, hoe minder voegen en minder tijd u hoeft te besteden aan het onderhoud van de voegen. Daarnaast is bij de keuze voor het formaat vloertegel in de badkamer ook de afvoer van het douchewater van belang. Kiest of heeft u een tegeldrain dan past een groter formaat vloertegel beter. 

Voor de woonkamer gelden weer andere tegelregels. Zo is het goed om de breedte van uw woonkamer nauwkeurig te meten en daar de maat vloertegel op af te stemmen. Ook is het goed om te weten of de vloertegel van de woonkamer door moet lopen naar bijvoorbeeld uw gang of de keuken? Als dat het geval is, is de keuze voor een kleiner formaat vloertegel vaak het beste. Met een groter formaat moet er veel meer gesneden worden en dat geeft een veel minder mooi effect. 

Bij de perfecte maat vloertegel is de breedte van uw woonkamer van belang

Voegen

De voegen van een vloertegel zijn dus een belangrijk element bij het maken van de keuze voor de perfecte vloertegel. Een voeg voorkomt dat er vocht en vuil tussen de tegels komt. Meestal zijn voegen van vloertegels 3 á 4 milimeter breed. Bij grootformaat vloertegels heeft u minder werk (zowel in het aanbrengen van het voegsel als het onderhoud van de vloer) aan de voegen. Kiest u ervoor om een minimale voeg te nemen bij grootformaat tegels dan zorgt u ervoor dat de ruimte een nog strakkere uitstraling heeft. 

In de badkamershowroom van Paul Roescher hebben we diverse badkameropstellingen voor u klaar staan waar u de verschillende voegstijlen kunt bekijken. Bent u benieuwd hoe vloertegels in een keuken passen? Neem dan een kijkje in de keukenshowroom van Paul Roescher. 

WorldTegelExpo

Met deze tips is de keuze voor de perfecte maat vloertegel voor u iets gemakkelijker geworden. We nodigen u van harte uit om eens langs te komen in de WorldTegelExpo, met vier etages en 6.000 m2 oppervlakte de grootste tegelshowroom van de wereld! U vindt hier het grootste assortiment grootformaat, wand- en vloertegels en alle andere soorten. Maak alvast een afspraak met een van onze tegelexperts of kom gezellig langs in onze megastore in het Twentse Rijssen.

We sluiten af met een tegeltjeswijsheid: (tile) size does matter!

Tot ziens in onze tegelshowroom!

Maak een afspraak

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

“Een keuken kopen doe je niet maar even tussen neus en lippen door. Wij hadden dan ook echt wel heel veel voorwerk gedaan."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit