Zo kiest u de mooiste vloertegels voor uw badkamer

Vloertegels zijn er in allerlei soorten en formaten. Het kiezen van vloertegels maakt het door deze enorme verscheidenheid niet gemakkelijker op. Zeker niet als u vloertegels voor uw badkamer moet kiezen. Waar moet u rekening mee houden als u graag de mooiste vloertegels voor uw badkamer gaat kiezen. Paul Roescher geeft u tips! 

Vloertegels zijn bepalend voor de badkamer stijl

Het aanbod vloertegels voor badkamers is enorm. Het aanbod varieert van een landelijke stijl, tot een moderne, klassieke of zelfs Engelse tegelstijl. Een badkamer in landelijke stijl bevat over het algemeen natuurlijke materialen zoals hout en een stenen vloer. Bij een moderne badkamer worden tegenwoordig portugese tegels gebruikt. Typerend voor een Franse badkamer is juist weer dat deze een houten vloer hebben. Van welke stijl houdt u en laat u goed adviseren over welke vloertegels hier het beste bij passen.  

Portugese vloertegels in uw badkamer
Portugese vloertegels in uw badkamer

Formaat vloertegels

Paul Roescher heeft in allerlei formaten vloertegels in het assortiment voor uw badkamer. Het is belangrijk om het juiste formaat vloertegels te kiezen. Daarbij is het verstandig om naar de afmetingen van uw badkamer te kijken. Heeft u namelijk een kleine badkamer dan doet u er verstandig aan om een lichte kleur vloertegel te kiezen. Ook een langwerpige badkamertegel is aan te raden. Lichte langwerpige vloertegels maken uw badkamer optisch groter. 

Vloertegels combineren

Bij het bepalen van de stijl van de badkamer houdt u rekening met het feit dat vloertegels tegenwoordig zeer goed te combineren zijn met wandtegels. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een contrasterende combinatie te maken door lichte vloertegels met donkere wandtegels te nemen. Of juist andersom. Ook op basis van de afwerking van de vloertegels kan de combinatie gemaakt wordt; wat te denken van een matte en glanzende vloertegels en wandtegels. 

Een combinatie is echter niet altijd nodig of gewenst. U kunt ook uw donkere vloertegel juist doortrekken naar de wand, zoals in de badkamer op de volgende afbeelding goed te zien is. 

Het combineren van wandtegels en vloertegels in de badkamer is een must

Voordelen en nadelen bij het kiezen van de mooiste vloertegels voor uw badkamer

Bij het kiezen van vloertegels voor uw badkamer moet u naast de gewenste stijl, het formaat van de badkamer en de tegel en de combinatiemogelijken ook de voor- en de nadelen van vloertegels in uw badkamer in ogenschouw nemen. 

Voordelen van vloertegels in uw badkamer

  • Vloertegels zijn over het algemeen onderhoudsvriendelijk
  • Vloertegels zijn zijn perfect te combineren met vloerverwarming.
  • De toplaag van vloertegels is kwalitatief sterk.
    • De vloertegel is hierdoor een van de sterkste als het gaat om slijtage. 

Nadelen van vloertegel in uw badkamer

  • Vloertegels in een badkamer zonder vloerverwarming kunnen koud aanvoelen. 
  • Het onderhouden van hoogglans vloertegels is intensiever omdat niet elk schoonmaakmiddel gebruikt kan worden. 

Kortom..

We hebben u wat adviezen gegeven voor als u de mooiste vloertegels voor uw badkamer gaat kiezen. Kom gerust eens langs bij Paul Roescher en ga naar de afdeling Wand&Vloer tegels. Met ruim 5000 soorten tegels is de afdeling Wand&Vloer tegels dé tegelshowroom met de grootste keus op het gebied van tegels. Deze afdeling vindt u op de begane grond van onze megastores in Rijssen en in Apeldoorn. Extra inspiratie kunt u opdoen op de afdeling Badkamers die in beide Megastores zich op de eerste etage bevindt. Hier hoeft u niet op zoek naar inspiratie - u staat er gewoon tussen!

Paul Roescher heeft werkelijk de grootste tegelkeus van het land, lager in prijs dan waar ook. Daar zit dus ook wat voor u bij...

Maak een afspraak >   Bezoek onze showroom >

 

 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Voor een nieuwe keuken zijn we naar Apeldoorn afgereisd. Bij Paul Roescher werden we goed geadviseerd en vonden we wat we zochten."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit