Een parketvloer: als u echt sfeer in huis wilt!

Geniet u ook zo van een warme sfeer in huis? Met een parketvloer creëert u de sfeer in huis die u wilt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een parketvloer bij u thuis? Lees dan verder. 

Een parketvloer, de soorten

Een echte houten vloer, wie droomt er niet van? Een parketvloer is een prachtige aanvulling op uw interieur. De sfeer en warmte die deze vloer uitstraalt is uniek. Wist u dat er diverse soorten parketvloeren zijn? Van donker tot licht en elke kleurtint daar tussenin. Er zit altijd wel een parketvloer bij die perfect past in uw interieur. We zetten hier de soorten parketvloeren voor u op een rij. 

 1. Lamel parketvloeren

  Lamelparket is een populaire keus bij veel mensen. Lamelparket is een samengestelde plank van 3 lagen, terwijl duoparket over het algemeen uit twee lagen bestaat. De levensduur van deze vloeren wordt bepaald door het aantal lagen en het gebruikte hout. Als u kiest voor hout van hoge kwaliteit ziet u dit terug in de duurzaamheid van het lamelparket. Een lamelparket wordt ook wel duoplank of meerlaagsparket genoemd en bestaat vaak uit de houtsoorten naaldhout, berken of eiken.

Lamelparket Paul Roescher

 

 1. Bourgogne parketvloeren

  Een Bourgogne parketvloer is een massief houten vloer die bestaat uit delen van 9mm dik en in wisselende lengte- en breedtematen. Bourgogne parketvloeren hebben veel voordelen, zoals de vele patronen waarin de massief houten vloer gelegd kan worden. Het is mogelijk om deze soort vloer te leggen in een strook-, blok- of visgraat patroon. Een Bourgogne parketvloer heeft veel voordelen en is een sfeervolle keus. 

Bourgogne parketvloer Paul Roescher

 

 1. Tapis parketvloeren

  Ook de Tapis parketvloer is een goede keus als u op zoek bent naar een sfeervolle houten vloer. Tapis is een massief houten plank zonder mes en groef verbinding. De losse planken zijn in alle patronen te leggen. De plankjes worden op de tussenvloer vernageld, waarna de spijkergaatjes met een vulmiddel uitgevuld worden. De vloer is beschikbaar in veel meer dan 20 houtsoorten. Daarom is er altijd wel een tapis parketvloer bij die perfect past in uw interieur. 

 Tapis houten vloer Paul Roescher

 

 1. Verouderde vloeren

  Bij verouderde vloeren ondergaat het hout behandelingen. Daardoor wordt een look gecreëerd die deze verouderde vloeren zo uniek maakt. Door de hoge kwaliteit van het hout te combineren met deze behandeling krijgt u een vloer die zeer geschikt is voor intensief gebruik zoals kantines, lounge, keuken, kamer, feestzaal. Verouderde vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten kleurtinten. Met deze parketvloer met verouderde looks brengt u sfeer en gezelligheid in uw huis.

Verouderde vloeren Paul Roescher

 

Wilt u meer weten over houten vloeren? Lees hier alles over houten vloeren

Het verschil tussen parket en laminaat

Twijfelt u tussen parket en laminaat? Het kan een lastige keuze zijn. Weet u wat de grootste verschillen zijn tussen parket en laminaat? Om de keuze voor u makkelijker te maken zetten wij enkele verschillen voor u op een rij.
Laminaatvloeren zijn gemaakt van goedkoper materiaal. Parketvloeren daarentegen zijn van massief hout. Dat is ook de reden voor een verschil in prijs. 

Daarnaast vereist een parketvloer ander onderhoud dan een laminaatvloer. Laminaat heeft de naam dat het onderhoudsvriendelijk is. Een parketvloer kan na een tijdje opnieuw geschuurd en gelakt worden, waardoor het een nieuw uiterlijk krijgt. 

Laminaatvloeren werken nauwelijks terwijl parketvloeren altijd zullen werken onder invloed van luchtvochtigheid en warmte. 

Als een laminaatvloer beschadigingen heeft kunnen die nauwelijks weggewerkt worden. Dit kan echter wel bij een parketvloer. De beschadiging kan opgeschuurd en gelakt worden en de vloer ziet er weer als nieuw uit. 

Laminaatvloer Paul Roescher

 

Keramische parketvloeren, niet van echt hout te onderscheiden

Wilt u wel de look van hout maar niet het onderhoud? Dan is de tegelvariant van een houten vloer, de keramische parketvloer, perfect voor u. Keramisch parket biedt de uitstraling van een houten vloer met de voordelen van een tegel. Steeds meer mensen kiezen voor deze vloer vanwege het gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijkheid. 

Keramisch parket Paul Roescher

 

Meer weten over een parketvloer?

Een parketvloer uitkiezen doet u niet even. Neem uitgebreid de tijd om u te verdiepen in uw keuze voor een parketvloer. Weet u al welk soort vloer bij u past? Voor houten vloeren met karakter moet u bij Paul Roescher zijn. 

Creëer de stijl die bij u past of vraag advies aan de verkoopadviseurs van Paul Roescher. 

Paul Roescher showroom

 

Bij Paul Roescher kiest u voor gegarandeerd hoge kwaliteit uit het grootste assortiment van Nederland, voor een prijs die lager is dan waar ook. En door het professionele advies en die echte Twentse gastvrijheid voel je meteen dat het goed zit. Je voelt je thuis bij Paul Roescher! U bent van harte welkom in onze showroom

Om er zeker van te zijn dat wij alle tijd voor u hebben, raden wij u aan van te voren een afspraak te maken.

 

Maak een afspraak Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

95% beveelt Paul Roescher aan!

"Wij kunnen alleen maar positief zijn over onze keuken en de levering daarvan."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit