Portugese tegels: de ultieme toevoeging aan uw woning

Portugese tegels zijn terug van weggeweest. De tegel is een fantastisch product. Portugese tegels zijn kleurrijk en daarmee ook sfeerbepalend. Een echte toevoeging aan uw woning. Bent u benieuwd hoe u deze tegel kunt toepassen in uw interieur? Lees dan zeker verder. 

Welkom in onze showroom

 

Portugese tegels: mediterraanse eyecatcher

Sierlijke beschilderingen zijn kenmerkend voor Portugese tegels. We nemen u mee terug in de tijd. Vroeger werden tegels gebruikt om allerlei creatieve voorstellingen op te schilderen. Deze cementen patroontegels werden vroeger veel gebruikt in huizen en luxe Portugese hotels, de zogenaamde pousadas. En al in de 18e eeuw werden er door Portugese zakenlieden Delfts blauwe tegels geïmporteerd en Portugese tegels geëxporteerd. Tot op de dag van vandaag zijn Portugese tegels razend populair en zijn ze in onze Hollandse interieurs een echt mediterraanse eyecatcher.

 

Portugese tegels Paul Roescher

 

Portugese tegels Paul Roescher

 

Eindeloze toepassingen in uw interieur

Portugese tegels zijn kleurrijk, sfeervol en hebben een typerend patroon. Daarom vraagt u zich wellicht af op welke manier u Portugese tegels kunt toepassen in uw interieur. De mogelijkheden zijn eindeloos en ook tijdloos. Het is ook leuk om een mix & match te creëren met Portugese tegels. Bekijk hier de mogelijkheden voor het gebruik van Portugese tegels in uw interieur:

 

 • De hal
  Portugese tegels in de hal doen het altijd goed. In de hal of gang komen Portugese tegels perfect tot hun recht. Omdat er weinig ruimte voor meubels in de hal is, is deze plek bij uitstek geschikt om Portugese tegels te gebruiken. Deze kunnen uw hal een prachtig originele en mediterrane uitstraling geven. In de hal komen de kleurrijke patronen van de Portugese tegels heel mooi uit. U kunt de Portugese tegel in de hal als vloertegel gebruiken, maar ook als wandtegel.

Portugese tegels Paul Roescher

 

 • De badkamer
  De badkamer is een ruimte waar u zich graag ontspant. U wilt dan ook graag dat deze ruimte sfeer uitademt. Toch kan het best lastig zijn om van de badkamer een sfeervolle ruimte te maken. Heeft u er al eens aan gedacht om Portugese tegels te gebruiken in de badkamer? U zult zien dat uw badkamer dan een sfeervolle ruimte is, waar u graag bent. U zult versteld staan van het mooie effect!

  Ook in de badkamer kunt u variëren in het gebruik van Portugese tegels. U kunt ze als wandtegel gebruiken, maar ook als vloertegel. Ook kunt u creatief zijn en bijvoorbeeld Portugese tegels in uw inloopdouche gebruiken. Genoeg redenen om Portugese tegels te overwegen. 

Portugese tegels Paul Roescher

 

Portugese tegels Paul Roescher

 

 

Portugese tegels badkamer Paul Roescher

 

Portugese badkamer Paul Roescher

 

Portugese badkamer Paul Roescher

 

Portugese tegels Paul Roescher

 

 • De keuken
  Wilt u een keuken met een warme, authentieke en mediterrane sfeer? Dan kunt u niet om Portugese tegels heen. Een echte sfeervolle keuken creëert u door gebruik te maken van Portugese tegels. U kunt bijvoorbeeld randen en plinten van Portugese tegels laten leggen, maar ook de hele keukenvloer. Of een hele keukenwand ‘bekleden’  met Portugese tegels. Het is allemaal mogelijk. Portugese tegels staan bekend om hun veelzijdigheid en eindeloze manier van gebruiken. Eén ding weet u zeker: met Portugese tegels kunt u alle kanten op en bent u verzekerd van een fantastisch resultaat.

Portugese tegels keuken Paul Roescher

 

Portugese tegels keuken Paul Roescher

 

 • De woonkamer
  Wellicht is het niet het eerste dat in u opkomt, maar wist u dat Portugese tegels ook heel mooi staan in uw woonkamer? U kunt denken aan een tegelvloer waar alleen de randen en plinten van Portugese tegels zijn. Maar u kunt ook een gedeelte of de gehele woonkamer vloer beleggen met Portugese tegels. Met hun prachtige motieven zijn Portugese tegels een prachtige vorm van vloerbekleding.

 

Portugese tegels Paul Roescher

 

Portugese tegels Paul Roescher

 

 • Portugese tegels verwerkt in accessoires
  Wilt u graag Portugese tegels in uw interieur maar niet al te opvallend? Denk dan eens aan Portugese tegels verwerkt in bijvoorbeeld het tafelblad van de eetkamer- of salontafel. Of in het blad van een bijzettafeltje. Dit subtiele gebruik van Portugese tegels geeft toch een mediterraan tintje aan uw interieur. 

 

Lees hier alles over Portugese tegels


Onderhoud van Portugese tegels

Portugese tegels bevatten kalk, wat van invloed is op de manier waarop u deze tegels onderhoudt en reinigt. We geven u een inkijkje op de manier waarop Portugese tegels vervaardigt worden. De verschillende patronen van de tegels worden in speciale mallen gegoten. De toplaag van de tegel is van marmer composiet met pigmentkleuren. Deze patronen krijgen, na het afgieten, een basislaag van cement. Daarom worden deze tegels ook wel Portugese cementtegels genoemd. Wanneer deze stappen zijn doorlopen wordt de tegel onder hoge druk samengeperst. Het is daarom niet aan te raden om de tegels te reinigen met zuurhoudende reinigers. Wij raden u aan een niet-agressieve vloerreiniger aan te schaffen en de vloer slechts met mate te reinigen. 

 

Portugese tegels Paul Roescher

 

Meer weten?

Bij Paul Roescher kennen we alle mogelijkheden en stemmen we die perfect af op uw wensen. We luisteren naar uw vraag, maar we horen wat u nodig heeft. Nergens in Nederland vindt u zo’n ruim opgezette, breed geassorteerde, complete specialist. Bij ons bent u aan het juiste adres voor Portugese tegels. Bij Paul Roescher kiest u gegarandeerd voor hoge kwaliteit uit het grootste assortiment van Nederland, voor een prijs die lager is dan waar dan ook. En door de inspirerende collectie, het professionele advies en die echte Twentse gastvrijheid voelt u dat het goed zit. 

Neem contact op met onze specialisten of maak direct een afspraak.

 

Maak een afspraak 

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

"Wij willen dan ook onze verkoper bedanken voor het mooie ontwerp!"

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit