Doe de test: ontdek hier uw keukenstijl

Keukenstijlen zijn er in talloze varianten. Maar hoe bepaalt u nu welke keukenstijl het beste bij u past? En als u uw stijl bepaald heeft, zijn er weer heel veel mogelijkheden om stijlen met elkaar te combineren. Daarnaast is de ruimte waar de keuken moet komen erg bepalend voor de stijl, want niet iedere stijl leent zich namelijk voor de ruimte waar u de keuken in gedachten heeft. U begrijpt: een keukenstijl is niet zomaar iets en wij als keukenexperts weten dat u hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. We nemen u mee op ontdekkingstocht. We gaan op zoek naar uw keukenstijl!

Checklist vooraf

Voordat we u onderdompelen in de keukenstijlen van Paul Roescher geven we u een aantal tips waar u op moet letten vóór dat u een keuken gaat kopen. Deze zaken zijn namelijk erg belangrijk en hebben weinig/geen invloed op de keukenstijl die u gaat kiezen.

  • Waar zult u de keuken voor gaan gebruiken? Wordt de keuken het centrum van het huis? Of gaat het hier alleen om het bereiden van een maaltijd?
  • Hoe groot is de ruimte?
  • Is het een open, half-open of gesloten ruimte?
  • Wordt er gegeten in de keuken of eet u in de woonkamer?

Bekijk de keuken checklist

Ontdek uw keukenstijl - Exclusieve keukens

We starten de ontdekkingstocht met de exclusieve keuken. U zult zeggen: Een exclusieve keuken? Een keuken is toch altijd exclusief? Ja dat is het zeker, maar de keukenstijl ‘Exclusief’ heeft betrekking op het feit dat deze stijl ontwikkelt wordt voor een speciale doelgroep. Exclusieve keukens zijn zeer stijlvol en chic.

Ontdek uw keukenstijl - Klassieke keukens

Houdt u van nostalgie? Wilt u een keuken die gezelligheid en warmte uitstraalt? Stapt u een klassieke keuken binnen dan kunt u het gevoel krijgen dat u een stapje terug in de tijd heeft gedaan. Klassieke keukens worden vaak als ‘ouderwetse’ keukens bestempeld, in de meest positieve zin van het woord. Keukens met een klassieke keukenstijl zijn authentiek. Typische klassieke keukenstijlen zijn: Engelse keukens, Franse keukens en nostalgische keukens.

Engelse keukenstijl

Ontdek uw keukenstijl - Landelijke keukens

Houdt van veel kleurgebruik? Vind u authentieke materialen mooi? In het verlengde van de klassieke keukenstijl licht de keukenstijl ‘Landelijk’. De landelijke keukenstijl wordt vaak teruggezien in boerderijen en landhuizen en hebben vaak ook iets klassieks. In landelijke keukens vindt u vaak een combinatie van veel kleurgebruik met authentieke materialen zoals hout en steen. Dit zorgt ervoor dat de keuken een luxe en gezellige sfeer krijgt. Landelijke keukenstijlen zijn: boeren keukens, Hollandse keukens, Lord Wellington keukens, La Maison keukens.

Landelijke keukenstijl

Landelijke keukenstijl

Keukens in landelijke keukenstijl

Ontdek uw keukenstijl - Moderne keukens

Houd u niet fratsen en vind u greepjes aan lades en keukendeuren helemaal niets? Vind u een strak design mooi en vind u het belangrijk dat u kunt beschikken over de nieuwste en modernste apparatuur? Houd u tenslotte van hoogglans? Dan hebben we uw keukenstijl gevonden! De moderne keukenstijl is echt iets voor u! We onderscheiden onder andere de volgende moderne keukenstijlen: Duitse keukens, Design keukens en Italiaanse keukens.

Moderne keukens

Moderne keukenstijl

Moderne keukenstijlen van Paul Roescher

Ontdek uw keukenstijl - Tijdloze keukens?

Kunt u eigenlijk niet goed kiezen tussen een klassieke, landelijke of moderne keukenstijl? Zijn er elementen uit deze keukenstijlen die u wel bevallen? Zoekt u een keuken die jaren meekan en altijd bij de tijd is? De tijdloze keukenstijl is dan de perfecte keuze voor u! Een tijdloze keuken heeft geen uitgesproken stijl waardoor eigenlijk alles mogelijk is. Doordat er geen uitgesproken stijl gekozen wordt, past de keuken in ieder interieur en is de keuken minder trendgevoelig. Daar een keuken erg smaakgevoelig is, kan een tijdloze keuken juist waardeverhogend zijn voor uw huis; de keuken schrikt kopers minder af. Keukenstijlen die nooit vervelen binnen de tijdloze stijl zijn: strakke keukens en luxe keukens.

Tijdloze keukens - een keukenstijl voor altijd

Ontdek uw keukenstijl - Oakline/Oldwood

Houdt u van hout? Wilt u een keuken die warmte uitstraalt en stoer is? Zijn natuurlijke materialen in een keuken belangrijk voor u en wilt u graag een keuken die helemaal hip is? Dan raden we u de Old wood / Oak line keukenstijl aan. De Old wood keuken brengt warmte in een moderne woning terwijl een oak line keuken een klassieke woning een stoer karakter geeft. Gebruik grof hout of benut juist de mogelijkheden van geborsteld, geschaafd, gezaagd of gezandstraald hout. Bekijk oak line / old wood keukenstijlen als eiken keukens en houten keukens.

Oak line keukenstijl

Ontdek uw keukenstijl - Gekleurde keukens

Houd u van een kleurtje? Gaat u graag een uitdaging aan en heeft u een uitgesproken smaakt voor wat betreft kleuren? En bent u van plan om deze kleur wel eventjes aan te houden? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de keukenstijl gekleurde keukens. Wit, zwart, grijs, blauw, rood, groen, geel, roze of paars? We hebben alle kleuren voor een keuken gehad en geplaatst! Ook kleurcombinaties als rood met zwart of een combi groen en wit zijn natuurlijk ook mogelijk!

Een rode keuken uit de categorie gekleurde keukenstijlen

Keukens met een blauwtint uit de categorie gekleurde keukenstijlen

Kom naar onze showroom en ontdek zelf uw keukenstijl

Onze megastores in Rijssen en Apeldoorn zijn de grootste van Europa! Laat u inspireren door meer dan 400 keukenopstellingen in alle soorten, maten en kleuren. Van budget tot exclusief en goedkoper dan waar dan ook! U bent verzekerd van een ruim assortiment keukenstijlen. Bij Paul Roescher beleefd u een gezellig dagje uit! Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor een advies op maat! 

maak een afspraak >   bezoek onze showroom >

Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

Afsprakenplanner

figure

Maak een afspraak om vrijblijvend advies te krijgen van één van onze specialisten

94% beveelt Paul Roescher aan!

“Het grote voordeel van Roescher is dat alles onder één dak zit."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit